Aktivister i flere delstater oppfordrer velgerne til å avstå fra å stemme på Biden i protest mot presidentens håndtering av krigen mellom Israel og Hamas. Bevegelsen startet i Michigan, som har den største konsentrasjonen av muslimer og arabisktalende i USA.

Over 10 prosent av demokratene i Wisconsin, Connecticut og Rhode Island stemte «uforpliktet» eller nøytral på stemmeseddelen i tirsdagens primærvalg, skriver Fox News

President Bidens kampanje mottok en betydelig mengde proteststemmer i primærvalget tirsdag kveld, noe som forsterker bildet av at kampanjen har problemer med å forene et splittet parti.

Å stemme uforpliktet (uninstructed, av og til kalt uncommitted i andre stater) kan brukes som et verktøy for å sende et budskap til et politisk parti.

I demokratenes primærvalg i Wisconsin valgte 8,4 prosent av velgerne alternativet uforpliktet i stedet for å stemme på Biden, noe som utgjorde nesten 48 000 stemmer.

I tillegg fikk demokraten Dean Phillips 17 553 stemmer, 3,1 prosent, selv om han ikke lenger stiller til valg.

I Connecticut var stemmetallet for uforpliktet 11,5 prosent, i underkant av 8 000 stemmer.

I Rhode Island stemte 14,9 prosent av velgerne uforpliktet, noe som tilsvarer i underkant av 4 000 stemmer.

Resultatet kommer etter at aktivister i flere delstater oppfordret velgerne til å avstå fra å stemme på Biden i protest mot blant annet Det hvite hus’ håndtering av krigen mellom Israel og Hamas.

På republikansk side var det også et betydelig antall velgere som valgte å ikke stemme på Trump.

I Wisconsin fikk tidligere ambassadør Nikki Haley 12,8 prosent av stemmene. Drøyt 76 000 velgere stemte på henne, selv om hun ikke lenger er med i valgkampen. Guvernør Ron DeSantis fikk 3,4 prosent av stemmene, og 2,1 prosent av stemmene valgte uforpliktet.

Mens Trumps resultat er forventet, burde resultatene i  Wisconsin, der 48,000 velgere stemte i protest mot Biden, bekymre demokratene.

Biden vant Wisconsin i 2020 over Trump med drøyt 20 000 stemmer.

Muslimer i USA er sinna på Biden

Demokrater som velger å ikke stemme på Biden, har blitt et tema i løpet av valgkampen, blant annet på Super Tuesday 5. mars, da titusenvis av velgere i et halvt dusin delstater nektet å støtte ham.

Bevegelsen startet i stor grad i Michigan, som har den største konsentrasjonen av muslimer og arabisktalende i USA, skrev Fox News den gang.

I delstatens primærvalg stemte mer enn 100 000 personer uforpliktet, noe som utgjorde ca. 13 prosent av demokratenes stemmer.

I Minnesota, en annen viktig vippestat stemte 19 prosent uforpliktet.

I går skulle Biden holde en storslått feiring av ramadan i Det hvite hus.

Etter boikott fra amerikanske muslimer arrangerte Joe Biden et lite, privat møte med en gruppe samfunnsledere tirsdag kveld for å markere ramadan.

Dette var en dramatisk nedtrapping i forhold til fjorårets overdådige feiring av den islamske høytiden, da rundt 350 muslimske gjester trengte seg inn i East Room i Det hvite hus for å ta selfies med presidenten.

Muslimske ledere sa at de ikke var interessert i å delta på den årlige iftar-middagen med den 81 år gamle presidenten, på grunn av motreaksjonene mot Bidens støtte til Israels invasjon av Gazastripen.

Iftar er måltider som kommer etter mange timers fasting for de som er interesserte i å vite mer om Ramadan.

Flere uttrykte bekymring over å spise middag med den amerikanske presidenten i en situasjon der det rapporteres om utbredt sult blant Gazas mer enn 2 millioner innbyggere.

Voice of America:

–Amerikanske muslimske ledere som er opprørt over president Joe Bidens støtte til Israel, sier at de ikke vil delta i Det hvite hus’ ramadan- og eid-feiringer i år, da de krever at administrasjonen presser på for en umiddelbar våpenhvile i Gaza.

(Voice of America er finansiert av den amerikanske regjeringen.)

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.