En meningsmåling fra New York Times/Siena College som ble offentliggjort mandag, viser at Trump leder i nesten hver eneste av de seks vippestatene han tapte mot Joe Biden i 2020. Newsweek skriver om saken.

Kanskje mer oppsiktsvekkende er det at støtten for Donald Trump blant muslimske og arabiske velgere øker, samtidig som frustrasjonen over president Joe Bidens reaksjon på krigen mellom Israel og Hamas vokser.

Meningsmålingen viste at Trump leder blant registrerte velgere fra Midtøsten og Nord-Afrika i de seks vippestatene, og 57 prosent sa at de planla å støtte ham i november. Bare 25 prosent sa at de støttet Biden.

Biden hadde imidlertid fortsatt en ledelse over de velgerne som stemte i 2020, med 56 mot 35 prosent. Dette tyder på at Trump enten kan vinne over mindre engasjerte velgere som ikke stemte i 2020, eller at mange av hans støttespillere i dette samfunnet planlegger å stemme for første gang.

Om lag 70 prosent av de muslimske eller arabiske velgerne som ikke planlegger å stemme på Biden, pekte på enten utenrikspolitikk eller Gaza-konflikten som årsaken, ifølge undersøkelsen.

Blant registrerte velgere hadde Trump en ledelse i Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, og Pennsylvania, mens Biden ledet i Wisconsin. Blant sannsynlige velgere ledet imidlertid Biden i Michigan, mens Trump ledet i Wisconsin.

Valget i 2020 ble avgjort med syltynne marginer i disse seks delstatene, skriver Newsweek. Arizona, Georgia og Wisconsin ble avgjort med mindre enn ett prosentpoeng, mens resultatene i Nevada og Pennsylvania var innenfor 3 poeng.

Målingen er det siste faresignalet for Biden når det gjelder hans støtte blant muslimske velgere. Noen meningsmålinger har for eksempel vist at presidenten sliter i Michigan, der det bor en betydelig muslimsk befolkning i Dearborn. Biden vant der med 3 poeng.

Noen muslimske samfunnsledere har nektet å støtte Bidens kampanje på grunn av hans respons på situasjonen i Gaza. Andre har gått over til GOP på grunn av spørsmål som abort og LHBTQ+-rettigheter.

Mens Bidens holdning til Israel har vært et alvorlig problem for mange arabiske og muslimske velgere, er Trump også dypt pro-israelsk, skriver Newsweek til slutt. Han har gått lenger enn Biden i sine irettesettelser av pro-palestinske protester på universiteter, og har oppfordret til at demonstranter skal kastes ut av campus.

Trump har også kritisert Biden for å ha sagt at han ikke vil gi Israel våpen til militæroperasjonen i Rafah.

Forbes: – Trump sier Biden hater Israel og hater det jødiske folk.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.