Donald Trump leder over president Biden i seks sju vippestater. Det er særlig velgernes misnøye med den nasjonale økonomien og dyp tvil om Bidens evner og arbeidsprestasjoner som er forklaringen.

Dette ifølge en ny meningsmåling utført av Wall Street Journal.

Trump leder med mellom 2 og 8 prosentpoeng i seks delstater – Pennsylvania, Michigan, Arizona, Georgia, Nevada og North Carolina. Kun i Wisconsin ligger de to kandidatene likt.

Når det gjelder ulike politiske temaer leder Trump kraftig på tre av fire viktige felter.

På spørsmål om hvem som vil føre best økonomisk politikk, og når det gjelder immigrasjon og grensekontroll, så leder Trump med hele 20 prosentpoeng.

Trump leder også med 20 prosentpoeng når det gjelder velgernes vurdering av kandidatenes mentale og fysiske helse.

Biden scorer best i abortspørsmålet, hvor han leder med 12 prosentpoeng.

Det forventes derfor at Biden-teamet vil gå all in på abortspørsmålet, og blant annet fokusere sterkt på at U.S. Supreme Court fjernet Roe vs Wade ved hjelp av konservative dommere utnevnt av Trump.

Trump og hans team vil mest sannsynlig fokusere på økonomi og krisen ved grensen i sør.

Trøsten for Biden er at mange velgere ennå ikke har bestemt seg. Men han sliter samtidig med at han trolig vil miste en del stemmer til Robert F. Kennedy Jr. som stiller som uavhengig kandidat.

Ifølge Michael Bocian (D), som har gjennomført undersøkelsen sammen med Tony Fabrizio (R), er de som uttrykker støtte til Kennedy Jr. potensielt en fordel for Biden, siden han trekker til seg flere velgere fra Trump-leiren. Men alle de andre uavhengige kandidatene trekker velgere fra Biden.

– Disse menneskene bør ikke anses som begeistrede velgere for tredjepartikandidater…Det de sier er: «Jeg vurderer noen andre alternativer, for jeg liker ikke de alternativene jeg har fått».

Undersøkelsen viser også en uvanlig dynamikk: Velgerne mener at den nasjonale økonomien er i dårlig forfatning, men at forholdene i hjemstaten generelt sett er gode.

På samme måte ser velgerne i undersøkelsen langt mindre mørkt på sin egen økonomi enn på de økonomiske utsiktene til amerikanerne generelt.

Biden mister betydelig støtte blant svarte, latinos og velgere under 30 år. Blant svarte velgere oppnår Biden støtte av 68 prosent, en betydelig nedgang fra 91 prosent under valget i 2020.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.