Nå som Biden formelt har annonsert at han stiller til gjenvalg i 2024, er presidentens oppslutning blant uavhengige velgere alarmerende for Demokratene.

En rekke meningsmålinger denne måneden viser at Biden er «under vann» når det gjelder uavhengige velgere – en sentral stemmeblokk som presidenten vant med god margin i 2020.

Velgere som verken er demokrater eller republikanere kan vise seg å være avgjørende for sjansen til at Biden vinner, skriver Darragh Roche i Newsweek.

De nye meningsmålingene viser at Biden sliter blant uavhengige velgere til tross for at han vant 52 prosent støtte fra uavhengige og andre i 2020, sammenlignet med 43 prosent som støttet Trump.

En Fox News-undersøkelse av 1004 registrerte velgere fra 21. til 24. april viste at bare 37 prosent av uavhengige godkjente jobben Biden gjør, mot 62 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

En CAPS-Harris-måling utført fra 18. til 19. april viser et lignende bilde. Undersøkelsen spurte 1845 registrerte velgere, hvor 38 prosent støtter Biden, mot 58 prosent som ikke gjør det.

I en meningsmåling fra CBS News fra 21. til 24. april var Bidens godkjenning blant uavhengige velgere bare 32 prosent, mens 68 prosent av disse velgerne sa at de ikke godkjente presidenten. Undersøkelsen ble utført blant 2093 velgere.

En NPR/PBS Newshour/Marist-undersøkelse utført fra 17. til 19. april blant 1176 registrerte velgere er også dårlig nytt for Biden da bare 36 prosent av uavhengige velgere støtter presidenten mot 52 prosent som ikke gjør det. En tidligere undersøkelse fra samme byrå fant at økonomien var den viktigste saken blant uavhengige, med 33 prosent som sa at det var den viktigste saken landet står overfor.

Ifølge analyse fra Pew Research, vant Biden betydelig mer støtte blant uavhengige og de som tilhører mindre partier enn tidligere utenriksminister Hillary Clinton gjorde i 2016.

I 2016 vant Clinton 42 prosent av uavhengige/andre, mens Trump vant 43 prosent. Støtten til Biden blant uavhengige var 10 poeng høyere enn deres støtte til Clinton.

Uavhengige var også avgjørende for utfallet av mellomvalget i 2022, ifølge Rooney Center for the Study of American Democracy ved University of Notre Dame.

Matthew Hall, direktør for Rooney Center, pekte på partipolitisk lojalitet og de uavhengiges rolle i mellomvalget, og sa at i dagens svært polariserte miljø er velgerne veldig lojale til deres foretrukne politiske parti. Han mener derfor at valgdeltakelse og uavhengige velgere er den viktigste årsaken til hvem som vinner:

– In today’s highly polarized environment, voters are very loyal to their preferred political party. As a result, elections are almost entirely determined by voter turnout and independent voters.

Selv om dette er dårlig nytt for Biden og Demokratene og gode nyheter for Republikanene er den tidligere presidentkandidaten Hillary Clinton overbevist om at Biden vil vinne. Donald Trump vil ikke vinne neste valg og Joe Biden vil bli gjenvalgt, uansett hvem den republikanske kandidaten er, sa hun til Beth Rigby fra Sky News.

Hun var i Belfast for et par uker siden hvor hun hedret kvinner som har bidratt til fredsprosessen i Nord-Irland-avtalen.

Jeg kan si at etter dette intervjuet er Clinton en god stand-up komiker sier Kyle i kommentarfeltet.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.\

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.