Amerikansk høyesterett har tatt Trumps klage til følge og vil behandle Colorados utestengelse av ham fra valget 8. februar. Inntil domstolen har bestemt seg står Trump på valgseddelen.

Det vakte oppsikt at høyesterett med knepent flertall vedtok å fjerne Trump fra valgseddelen med henvisning til en sovende paragraf fra borgerkrigens dager: De som støttet Sørstatene skulle ikke kunne delta i styre og stell. Demokrater, som var slaveeiernes parti, har likevel kunnet delta i det politiske liv.

Men nå har Demokratene bestemt at paragraf 3 i 14 grunnlovstillegg skal brukes mot Trump fordi de anklager ham for opprør. 6. januar gikk de ut og anklaget ham for insurrection, som ikke er oppvigleri, men forsøk på kupp. All dekning i anti-Trump-medier og fra Demokratene har gått ut på å støtte en slik alvorlig anklage.

Men det er mye som ikke stemmer.

Hvor var våpnene? Hvorfor ble magnetdørene på flere tonn åpnet innenfra? Hvorfor viste politifolk demonstrantene rundt i bygningen?

Men mest alvorlig: Hvorfor ble Trumps tilbud om 10.000 medlemmer av Nasjonalgarden avslått?  Hvor mange føderale agenter var forkledt som Trump-tilhengere som hisset opp mengden? Minst 200 sies det.

Det finnes mye materiale som peker mot at 6. januar var en inside job, men spesialetterforsker Jack Smith vil forby Trump å legge det frem i retten.

https://www.foxnews.com/politics/supreme-court-decide-if-trump-banned-from-colorado-ballot-historic-case

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.