Selv ultraliberale Ketanji Jackson stemte «for» Trump! Stort større kunne ikke seieren blitt dagen før Supertirsdag. Trump fikk en gavepakke og drahjelp fra Høyesterett som ikke lar seg måle i penger.

Den enstemmige avvisningen av Colorados 4-3-vedtak for utelukkelse av Trump var samtidig en avvisning av den radikale linjen til Demokratene som følger en «målet helliger midlene»-linje.

Høyesterett viser til behovet for nasjonal enhet før valget. Dommerne visste at de måtte opptre unisont. Selv normal dissens ville sende feil budskap.

USA er så splittet at det trengte et utvetydig budskap.

Dette budskapet går på tvers av den progressive linjen Demokratene har lagt seg på. Ikke minst Obama står for en aktivistisk linje i både utnevnelse og praksis til høyesterett.

Nå fikk Demokratene se hvor denne linjen fører hen: helt til stupet.

Hvis delstatene skulle ha myndighet til å diskvalifisere kandidater på føderalt nivå, ville det vært goodbye til nasjonal enighet.

USA har allerede bak seg et meget opprivende 2020-valg.

Nå var det Demokratene som ville ta polariseringen et kvantesprang videre ved å diskvalifisere kandidaten som fikk 74 millioner stemmer i 2020.

Det ville vært ødeleggende ikke bare for valgsystemet, men for tilliten til demokratiet. Hvis ett parti kan diskvalifisere kandidaten til et annet parti, hva blir da igjen?

Demokratene er således kledd nakne av sine egne.

30 delstater ville fjerne Trump fra valgseddelen. Det sier noe om hvor radikale Demokratene er blitt.

I kveld kommer vertene for de politiske showene på MSNBC, som Rachel Maddow, Nicole Wallace og Joy Reid, til å gå bananas.

De har allerede lekt med tanken på å utvide høyesterett. Det samme har Biden. Derfor var det viktig at dagens kjennelse var enstemmig.

Det er vanskelig ikke å tenke seg at dommen fra landets øverste domstol vil få innvirkning på rettsbehandlingen i de andre sakene mot Trump.

Rettssaken i Foulton County, Georgia, er i ferd med å falle fra hverandre fordi statsadvokat Fani Willis har rotet seg inn i et forhold til aktor, som begynte før saken ble reist. Det viser seg også at Det hvite hus har fisket i rørt vann og har hatt flere møter med aktor Nathan Wade.

Det største spørsmålstegnet for Trump er hvordan høyesterett vil dømme om immunitet i forhold til dokumentene han hadde i Mar a-Lago. Men det har neppe gått høyesterett hus forbi at spesialetterforsker John Hur konkluderte med at Joe Biden hadde beholdt hemmeligstemplede dokumenter urettmessig, men at han ikke ville reise sak pga. hans glemsomhet og alder.

Det kan ikke gjelde én regel for Loke og én for Tor. Det har høyesterett slått fast, og det ville være klokt om de fulgte samme linje i dokumentsaken.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.