Colorados fjerning av Trump fra valgseddelen i delstaten med henvisning til en forordning fra etter borgerkrigen, var oppe for høyesterett torsdag. Etter utspørringen å dømme ligger Colorado tynt an.

De har gapt over for mye. Skal en delstat kunne diktere hvem som blir president i USA? spurte dommerne Jason Murray, som var advokat for Colorado.

Det fremgikk at Murray i likhet med høyesteretten i Colorado hadde kjøpt fremstillingen av 6. januar som en «insurrection», et opprør. Det var i så fall et merkelig opprør. Demonstrantene marsjerte rolig gjennom Capitol Hill et par timer. De ødela ingenting. Politiet var veivisere og slapp dem inn. De som ødela, var folk på utsiden.

I et intervju som representanten Billy Biggs hadde med Tucker Carlson, sier han at det befant seg føderale agenter utkledd som Trump-supportere inne i Kongressen før demonstrantene ble sluppet inn. Han har deltatt i flere rettssaker der det kommer frem informasjon om hvordan forkledte føderale agenter oppildnet massen. Men så fort det kommer ut, forbyr dommeren at det blir gjengitt.

USA er ikke lenger en rettsstat.

Høyesterett turde aldri røre anklagene om valgfusk i 2020. Nå får de en sak i hendene som er uttrykk for det samme: Demokratene vil ha Trump utestengt fra valget fordi han ligner på de hvite opprørerne fra borgerkrigen som sloss for et slaveribasert sør.

Men det var Demokratene som satt med makten og slavene i sør, og som heller ville ha borgerkrig enn å avskaffe slaveriet.

Det er noe av den samme ensidigheten over Demokratene av i dag. Å vekke til live en 155 år gammel lov for å bruke den mot en utfordrer som truer Bidens gjenvalg, er mer enn drøyt. Det er bananstat-metoder.

Høyesterett kan ikke være med på det. De kommer til å avvise Colorados domfellelse av Trump. Men de får en ny og enda mer delikat sak: Trumps immunitet.

Trump hevder at han ikke kan dømmes for noe han gjorde som president.

Kjernen er den samme i begge saker: Hvis en president kan tiltales av etterfølgeren, har man åpnet en Pandoras eske: Presidenter kan tiltales når de går av.

Obama kan tiltales for å ha drept amerikanske borgere uten lov og dom.

Biden har en rekke saker mot seg. Det er bare å forsyne seg.

At han skulle få «utvist» Trump fra valgduellen, eller kastet ham i fengsel for ting han selv har gjort, kan bli som å helle bensin på bålet.

Amerikanerne har fått nok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.