Høyesterett. Foto: Scott Applewhite/AP/NTB

Trump-administrasjonen synes det var urimelig at såkalte sanctuary cities – fribyer for ulovlige innvandrere – kunne nyte godt av føderale midler når de nektet å samarbeide med føderale myndigheter. Faktisk er dette brudd på avtalen som ligger til grunn for Amerikas Forente Stater. Demokratiske byer oppfører seg som Sørstatene og forbeholder seg retten til å bestemme egne lover og nekte å utlevere kriminelle til føderalt politi.

Det er en hårreisende politikk som aldri ville blitt tolerert om rollene var byttet om og Demokratene har nå en gang bestemt seg for å være mot politiet.

Med Biden i Det hvite hus kan Trumps håndheving av føderal lov kanselleres. Biden ba alle riksadvokater i alle 50 delstater trekke seg slik at han får innsatt sine folk. Når Trump satte inn sine ble det ramaskrik og sabotasje av utnevnelsene. For Biden glir det glatt igjennom.

Man skulle trodd at Høyesterett ville lånt øre til Trumps politikk. Men nå har Høyesterett avviste den ene anken etter den andre fra Trumps side. Høyesterett gjør ikke forsøk på å vise uavhengighet. Så mye for de tre konservative dommerne Trump fikk utnevnt.

After taking office, Biden rescinded Trump’s 2017 executive order, in another course reversal by the new administration on various Trump policies that had been challenged in court and were heading to the Supreme Court for consideration.

Tre byer anket Trumps ordre inn for Høyesterett, men siden Biden hadde annulert ordren var det ingen grunn til å høre anken.

Byene sier de er tilfreds med utfallet. Det viktige er at de kan fortsette å beskytte illegale innvandre fra å bli deportert. De utstyres også med ID og førerkort og kan stemme.

Biden har stanset finansieringen av grensemuren og sagt opp avtalen med Mexico som sa at migranter skulle stanses før de kom til grensen. Trump-administrasjonen anket avgjørelsene. Men Høyesterett var ikke interessert i å høre sakene.

Last month, the Supreme Court canceled oral arguments in two other cases after Biden changed course from Trump. Both were appeals by the Trump administration—one defending funding of the U.S.-Mexico border wall and the other defending the “remain in Mexico” asylum policy.

Det er kaos på grensen i sør, tusener velter inn hver dag, men Washington bryr seg ikke. Heller ikke Høyesterett.

Dermed blir Høyesterett en del av den konstitusjonelle krisen i landet.

 

Supreme Court Dismisses ‘Sanctuary City’ Cases at Request of Biden’s DOJ

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.