President Biden er forpliktet til å gjennomføre immigrasjonslover vedtatt av Kongressen. Dette har han ikke gjort ifølge Greg Abbott, som har tatt i bruk grunnloven som gir delstater makten til å forsvare seg hvis de blir invadert. Samtidig forlanger Kamala Harris nye lover for statsborgerskap.

Guvernøren i Texas, Greg Abbott, har erklært statens rett til selvforsvar ved å bruke grunnloven – The Supreme Law of the Land – som gir ham makt til å bruke nasjonalgarden for å stoppe flommen av illegale migranter som krysser grensen mellom USA og Mexico.

En feide har vært på gang i flere måneder mellom Texas og Biden-administrasjonen, skriver Fox News. Striden har eskalert de siste ukene etter at Texas tok kontroll over Shelby Park-området i Eagle Pass og blokkerte grensepatruljen fra å komme inn. Aksjonen førte til protester og trusler om rettslige skritt fra administrasjonen.

De to har kranglet siden 2021, da migrantkrisen eskalerte og Texas startet operasjon «Lone Star» for å øke ressursene til grensen, skriver Fox videre.

Biden-administrasjonen argumenterer for at det er opp til den føderale regjeringen å håndheve immigrasjon og at Texas blander seg inn. Administrasjonen saksøkte nylig delstaten over en immigrasjonslov som tillater statlig og lokalt politi å arrestere ulovlige innvandrere.

Texas har også blitt saksøkt over piggtrådgjerder og flytende barrierer de satte opp i Rio Grande-elven for å holde migrantene unna.

TMD: Operation Lone Star. Texas Guard Engineers Reinforce Barriers on Texas Border.

Høyesterett slo fast denne uken at Biden-administrasjonen kan fortsette å la grensepatruljen kutte piggtrådgjerder satt opp av Texas langs grensen, etter at en lavere domstol hadde blokkert administrasjonen fra å gjøre det.

En uttalelse fra Det hvite hus kritiserte Abott for at han prøver å politisere grensen og ikke er interessert i løsninger:

– Enten det er å forlate migranter langs veikanten i vintermørket, installere piggtråd for å gjøre grensepatruljens jobb farligere, fremme ekstreme og grunnlovsstridige lover som S.B. 4, eller hans siste handlinger i Eagle Pass, har guvernør Abbott gjentatte ganger bevist at han ikke er interessert i løsninger og bare prøver å politisere grensen.

– Whether it is leaving migrants on the side of the road in the dead of winter, installing razor wire to make Border Patrol’s job more dangerous, promoting extreme and unconstitutional laws like S.B. 4, or his latest actions in Eagle Pass, Governor Abbott has repeatedly proven that he is not interested in solutions and only seeks to politicize the border.

Videre skrev Det hvite hus at presidenten har vært tydelig på at de trenger tilstrekkelige ressurser og politiske endringer, og at innvandringssystemet i USA er ødelagt. På sin første dag i embetet presenterte Biden en omfattende reformplan til Kongressen, og han har hele tiden jobbet for å få gjort en tverrpolitisk avtale mellom de to partiene.

I 2023 kom grensevaktene i kontakt med 3,2 millioner migranter. Tallene er hentet fra USAs Border Patrol (USBP) og gjelder ikke de tre siste månedene i året.

I desember ble nok en rekord satt da 225.000 migranter krysset den sørlige grensen. Dette gjelder ikke dem som kommer seg unna – the gotaways – og heller ikke omtrent 50.000 som kommer hver måned til offisielle grenseoverganger og har avtaler med immigrasjonsmyndigheter.

TMD: Operation Lone Star: Texas National Guard Holds the Line Against Migrant Surge in El Paso.

Som president er Joe Biden forpliktet til å håndheve immigrasjonslover vedtatt av Kongressen. Dette har han ikke gjort, ifølge Abbot, som kritiserte presidenten i en pressemelding onsdag, skriver Newsweek.

Guvernøren sa at Biden-administrasjonen ikke har beskyttet delstater mot invasjon, noe de er forpliktet til ifølge grunnloven, artikkel IV, del 4:

Section 4 Republican Form of Government:
The United States shall guarantee to every State in this Union a Republican Form of Government, and shall protect each of them against Invasion; and on Application of the Legislature, or of the Executive (when the Legislature cannot be convened) against domestic Violence.

Derfor har Abbott tatt i bruk en del i grunnloven, artikkel I, § 10, paragraf 3, som gir delstater makten til å forsvare seg uten Kongressens samtykke.

Ingen stat har retten til å delta i «krigføring» med mindre man er invadert:

Section 10 Powers Denied States:
Clause 3 Acts Requiring Consent of Congress
No State shall, without the Consent of Congress, lay any Duty of Tonnage, keep Troops, or Ships of War in time of Peace, enter into any Agreement or Compact with another State, or with a foreign Power, or engage in War, unless actually invaded, or in such imminent Danger as will not admit of delay.

Abbot sa at han allerede har erklært en invasjon i henhold til artikkel I, § 10, klausul 3, og at Texas har en konstitusjonell rett til å forsvare og beskytte seg selv ved å bruke landets øverste lov:

For these reasons, I have already declared an invasion under Article I, § 10, Clause 3 to invoke Texas’s constitutional authority to defend and protect itself. That authority is the supreme law of the land and supersedes any federal statutes to the contrary.

Ved å bruke grunnloven har Abbott myndigheten til å bruke nasjonalgarden, Texas National Guard, det statlige politiet, Texas Department of Public Safety og andre instanser for å sikre den sørlige grensen og pågripe ulovlige innvandrere.

Texas blocks federal access to parks along border.

25 stater har signert et brev som lover sin støtte til Texas og dets konstitusjonelle rett til å forsvare den sørlige grensen, skriver Benny Johnson på X:

Det er HALVE USA som står opp mot Biden-administrasjonens tyranni.

Hvis staten din ikke er på listen, er det på tide å FLYTTE.

Tidligere president Donald Trump ga torsdag sin støtte til Texas-guvernøren, skriver Fox videre. Trump oppfordret statene til å sende sine nasjonalgarder til grensen og lovet å jobbe hånd i hånd med Texas for å bekjempe invasjonen hvis han vinner valget til høsten.

Han lover å deportere flere mennesker enn noen gang tidligere i historien og advarer illegale som Biden har sluppet inn om at de ikke må bli for komfortable i landet, for de vil bli sendt hjem.

– When I am President, on Day One, instead of fighting Texas, I will work hand in hand with Governor Abbott and other Border States to Stop the Invasion, Seal the Border, and Rapidly Begin the Largest Domestic Deportation Operation in History.

«Those Biden has let in should not get comfortable because they will be going home,» Trump said.

I et innlegg på Truth Social anklaget Trump president Biden for å kjempe imot den republikanske guvernøren slik at invasjonen fortsetter ukontrollert.

Flere demokratiske lovgivere har bedt Biden om å ta kontroll over nasjonalgarden i Texas.

En av dem er den tidligere representanten Beto O’Rourke, demokraten fra Texas som utfordrer Abbott i guvernørvalget i 2024. Han skriver på X at Abbott bruker nasjonalgarden for å trosse en høyesterettsavgjørelse:

Da guvernør Orval Eugene Faubus gjorde dette i 1957, federaliserte Eisenhower Arkansas Guard for å sikre overholdelse av loven. Biden må følge dette eksemplet med dristig, avgjørende lederskap for å få slutt på denne krisen før den blir verre.

O’Rourke utfordret Trump i 2020 og ble sett på som et demokratisk stjerneskudd av liberale medier, som Aftenposten. For andre er han en irriterende urokråke.

I et intervju med CNN denne uken sa visepresident Kamala Harris at for å løse grensekrisen, må det innføres lover som gir muligheten til en «meningsfylt vei» til statsborgerskap.

Hun ble som kjent utnevnt til Bidens border tsar i 2021 og har funnet roten til problemet – det er Republikanernes feil.

Mange mener dette er en ønsket krise, så Demokratene kan sanke stemmer fra nye borgere. Ted Cruz sa i oktober at Biden-administrasjonen ønsker mer ulovlig immigrasjon fordi de ser på ulovlige immigranter som fremtidige demokratiske velgere. De kutter til og med Texas’ piggtrådgjerder langs grensen, slik at de kan krysse raskere.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.