Migrantstrømmen inn i USA fortsetter ufortrødent. Den siste uken har mer enn 13000 migranter krysset over Rio Grande og inn i Texas. Sterk varme i grenseområdene har ikke lagt noen demper på migrantstrømmen, som for en stor del består av unge menn. Samtidig meldes det om en sterk økning av tyrkiske migranter.

Mexicansk-amerikanske mafia-karteller gjør store penger på migrantene, og migrantkrisen i USA sprenger nå bokstavelig talt alle tidligere grenser.

Etter at mer enn 5000 migranter ble stoppet forrige helg, ga guvernøren i Texas, Greg Abbott (R), ekstraordinære fullmakter til politiet.

Guvernør Greg Abbott ga i dag en utøvende ordre som autoriserte og styrket Texas National Guard og Texas Department of Public Safety for å pågripe ulovlige innvandrere som ulovlig krysser grensen mellom innreisehavner og returnerer dem til grensen. Bidenadministrasjonens beslutning om å avslutte tittel 42 utvisninger og policyen Texas. (Gov Texas)

Valgkamp over grensen

Migrantstrømmen har forlengst blitt et tema i valgkampen før høstens mellom valg i USA. I forbindels med at Mexicos president var på besøk i Washington DC denne uken, ble han sist uke bedt om å kommentere Abbots dekret.

Lopez Obrador kalte ordren umoralsk og umenneskelig, og et politisk stunt. – Han overskrider faktisk grensene. Han er ikke i en stilling lovlig til å ta en slik beslutning, sa López Obrador om Abbott, og la til at innvandringshåndhevelse tilligger den amerikanske føderale regjeringen. (Border Report)

Guvernør Abbotts valgkampanje reagerte raskt på uttalelsene til Mexicos president.

– Det er ikke overraskende at den pro-åpne grenser-presidenten i Mexico støtter Beto O’Rourke, den pro-åpne grenser-kandidaten for Texas-guvernør, skrev Mark Miner, kommunikasjonsdirektøren for Texans for Abbott-kampanjen.

– Mens Beto O’Rourke og president López Obrador ikke tror det er noe problem ved vår sørlige grense, fortsetter dødelig fentanyl å ødelegge samfunn i hele Texas og Amerika. Guvernør Abbott vil fortsette å bruke alle tilgjengelige ressurser for å sikre vår sørlige grense, inkludert å bygge muren, distribuere Texas National Guard og tropper fra Department of Public Safety for å bringe ulovlige innvandrere tilbake til grensen. (Border Report)

Kostbar grense

Tirsdag denne uken besøkte López Obrador Washington for å ha samtaler med USAs president Joe Biden, etter at Mexico boikottet siste måneds toppmøte for amerikanske statsledere. Ifølge Fox News lovet Obrador å bevilge 1,5 milliarder dollar for å utbedre infrastukturen ved grensen mot USA.

Migrantstrømmen er også kostbar for USA. Ikke bare skaper den politisk strid og økt kriminalitet som smugling av narkotika. Den sprenger også alle budsjetter for det amerikanske spesialbyrået for overholdelse av grenselovene, US Immigration and Customs Enforcement (ICE).

ICE is one of the most controversial government agencies and a target for progressives because of its role in arresting and detaining undocumented immigrants. But under President Biden, it’s poised to spend more taxpayer funds than ever as it closes an estimated $345 million shortfall for the current fiscal year.

ICE er et av de mest kontroversielle myndighetsorganene og et mål for progressive på grunn av sin rolle i å arrestere og deportere udokumenterte innvandrere. Men under president Biden er det i ferd med å bruke mere av skattebetalernes midler enn noen gang, da det ligger an til anslagsvis $ 345 millioner i underskudd for inneværende regnskapsår. (Axios)

Ny rute for tyrkere

Nettstedet Border Report viderebringer tall fra US Customs and Border Protection (CBP) som viser at den østlige ruten over grensen fra Mexico har blitt populær blant tyrkiske borgere. (OBS. Border Report er kun tilgjengelig via VPN til USA. Red. anm.)

Mange kommer fra kjente steder som det nordlige triangelet i Mellom -Amerika, men andre kommer fra mye fjernere steder. Amerikanske toll- og grensebeskyttelsesdata viser at myndighetene i El Paso har behandlet 8 742 tyrkiske statsborgere siden 1. oktober 2021. Det er et flertall av de 11 827 tyrkerne som er registrert av CBP i 2022. (Border Report)

Massive group of hundreds of migrants streams across southern border as crisis intensifies (Fox News)

El Paso becoming favored U.S. entryway for Turkish nationals (Border Report)

Gov. Abbott’s campaign calls AMLO’s criticisms an endorsement for Beto O’Rourke (Border Report)

Scoop: ICE is short $345 million, poised to spend more than ever (Axios)

Les og se onsdagens Doc-TV International for mer om Obrador og migrantkrisen i USA!

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.