NTB

En kolonne med amerikanere som mener USA blir invadert av ulovlige innvandrere, er på vei mot grensen til Mexico.

Kolonnen, som kaller seg «Take Our Border Back» (ta grensen vår tilbake), planlegger demonstrasjoner på tre steder i nærheten av grensen lørdag.

Aksjonen blir gjennomført samtidig som det pågår en bitter konflikt mellom Det hvite hus og Texas om hvem som har rett til å håndheve grensekontrollen og stanse de mange innvandrerne som forsøker å ta seg til USA.

Grenseovergangen Eagle Pass er blitt sentrum for konflikten mellom president Joe Biden og Texas’ republikanske guvernør Greg Abbott.

Texas har utplassert soldater fra delstatens nasjonalgarde på grensen og satt opp piggtråd og lagt ut flytende sperringer i elva Rio Grande for å hindre migranter i å krysse grensa.

Biden-administrasjonen tar avstand fra handlingene og insisterer på at det er føderale myndigheter som har ansvar for vaktholdet ved grensen.

Søndag skal Abbott selv stille opp ved grensen sammen med 14 andre republikanske guvernører. Målet er å forsvare Texas’ rett til å hindre migranter i å krysse grensen.

Kolonnen som er på vei sørover, startet kjøreturen i Virginia tidligere i uka. Den ledes av to lastebilsjåfører og planen er å holde møter både ved Eagle Pass i Texas, Yuma i Arizona og San Ysidro i California.

En video om kolonnen innledes med en kraftig advarsel om at USA står overfor en «invasjon». Arrangørene har beskrevet kolonnen i religiøse og nærmest apokalyptiske termer. De har også kalt strømmen av migranter for «den største åndelige kampen verden noensinne har opplevd».

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.