Folk har stått i kø utendørs siden klokken syv på morgenen i 30 minusgrader. Og da dørene endelig åpner, er det mange av dem som ikke får plass.

Slik er det når Donald Trump holder valgmøte.

Det er like før Iowa skal velge sin republikanske presidentkandidat, da Donald Trump inntar scenen på et college i Indianola i hvit caps, rødt slips og mørkeblå dress.

De røde MAGA-capsene stikker opp fra folks hoder og det er full jubel da Trump begynner å snakke, skriver VG, som var tilstede.

– Dette er situasjonen på grensen vår. Vi tar inn mordere og narkobaroner. Mange som kommer er veldig syke, med sykdommer som vil spres over hele nasjonen, sier Trump om alle de ulovlige migrantene som strømmer overgrensen til USA.

– Vi skal starte med deportering på dag én. Jeg skal forsegle grensen og få slutt på denne invasjonen av landet vårt, fortsetter Trump til stormende jubel fra salen.

Det er for tiden stort kaos i Eagle Pass i Texas ved grensen til Mexico. Tusenvis av migranter krysser den hver dag.

VG forsøker selvsagt å få det til at Trump er blitt mer ekstrem, men han sier bare det folk flest mener.

– Under Biden har USA blitt en søppelplass. Biden setter Amerika sist, jeg setter Amerika først, sier Trump blant annet, og legger til:

– Jeg skal redde landet fra alle tragediene Biden har påført oss: Grensen, inflasjonen, strømprisene og boliglånsrenten. Under «Crooked Joe» dør landet vårt.

 


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.