Tidligere president Donald Trump prøvde i 2019 å nekte migranter som ankommer USAs sørlige grense asyl hvis de kommer via tredjeland uten å ha søkt om beskyttelse der.

Trump ble imidlertid stanset av en føderal ankedomstol.

President Joe Bidens administrasjon, som var ekstremt kritiske til Trumps asylpolitikk, vil nå forsøke seg på et lignende forslag.

I praksis er det snakk om et nært totalforbud, ettersom Biden-administrasjonen vil innføre store begrensninger for alle nasjonaliteter bortsett fra mexicanere.

I motsetning til migranter fra Sør- og Mellom-Amerika trenger ikke mexicanere å dra via noe tredjeland for å nå USA og søke asyl, siden Mexico deler grense med USA.

Men for migranter fra land sør for Mexico vil USA stille som krav at de søker beskyttelse i et av landene de tar seg gjennom på ferden nordover mot USA.

Trump med en kort «real State of the Union»-tale

Forslaget til dette forbudet kommer som en direkte årsak av at mange migranter lar være å søke asyl i landene de passerer på ferden til USA, for eksempel Mexico, i håp om at de kan søke asyl ved ankomst til USA i stedet, skriver The New York Times.

Strømmen av migranter som kommer fra land som Cuba, Haiti, Nicaragua og Venezuela, og som har tatt seg til USA via Mexico, blir bare større og større.

Donald Trump så dette, men han ble altså nedstemt.

Nå vil Biden-administrasjonen sitt forslag gå gjennom en 30 dagers åpen høringsrunde før det kan vedtas.

Hvis det blir vedtatt, ventes det å tre i kraft i mai.

Det gjenstår dermed å se om dette forslaget også blir stanset av en domstol, eller om det vil vedtas fordi det er «riktig» president som kommer med det denne gangen.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.