President Joe Biden synker som en sten på meningsmålingene. I løpet av sommeren har store deler av det amerikanske folket forstått at han ikke var den presidenten som de håpet på. De angrer på at de valgte ham. Den elendige håndteringen av tilbaketrekkingen fra Afghanistan og de mange hundretusener av migranter som tar inn over grensen fra Mexico har ført til at Bidens popularitet har sunket dramatisk siden mai.

Trump har i samme periode økt sin oppslutning så mye at han har gått forbi Biden på meningmålingene. Trump har faktisk økt oppslutningen til å bli høyere enn den var under valget i 2020, hele 48 prosent ville nå stemt på Trump, mens 46 prosent ville valgt Biden.

Egentlig er det mest et mysterium at hele 46 prosent fremdeles velger Biden. Håpet og ønsket om at han skal befri amerikanerne fra alt som er slemt eller truende er tydeligvis større enn viljen til å innse realitetene. Bidens topplag falt også igjennom sammenlignet med Trumps. 55 prosent av de intervjuede sa at Mike Pence var en bedre visepresident enn Kamala Harris og 63 prosent mente at Mike Pompeo var en bedre utenriksminister enn Antony Blinken.

Ifølge målingen fra Center for American Political Studies ved Harvard University og The Harris Poll, så sier 51 prosent av velgerne at Trump var en bedre president enn Biden. Biden er Trumps beste hjelper frem til neste valg.

Selv CNN kritiserer Biden for migrantproblemet. Bare i løpet av august måned kom det over 200.000 migranter over grensen.

Migranter har satt opp en leir ved Del Rio International Bridge nær Rio Grande, tirsdag 21. september 2021, i Del Rio, Texas. Rundt 14.000 mennesker har samlet seg der.  (AP Photo/Julio Cortez)

Migranter vasser over Rio Grande Fra Texas til Mexico for å handle mat og andre forsyninger før de returnerte til Texas søndag 19. september. Tusenvis av mennesker fra Haiti har ankommet Texas. (AP Photo/Felix Marquez)

(AP Photo/Felix Marquez)

Amerikanske grensevakter til hest forsøkte å hindre migrantene i å ta seg ulovlig inn i USA:

(AP Photo/Felix Marquez)

Flere medier hausset opp nyheten og hevedet at grensevaktene brukte pisk på migrantene, hvilket de avviste på det sterkeste.
Den britiske journalisten og kommentatoren Piers Morgan plasserer, i likhet med mange andre, skylden hos Joe Biden og hans administrasjon fordi de nærmest ønsket alle migranter velkommen til USA. Å forsøke å skru av strømmen nå som migrantene vasser over Rio Grande, er altfor sent.

Kan hende mange amerikanere spør seg om ikke den grensemuren var så dum allikevel. Den som det tok Biden mindre enn 24 timer å stanse byggingen av. Alternativet er hva? Skyting av migranter som tar seg ulovlig over grensen? Det er kun en fysisk barriere som kan stanse migrantene. De vil uansett risikere livet for å komme seg inn i USA og grensemuren var den mest humanitære løsningen. Selv om naive liberale politikere ikke forsto dette.

I et desperat forsøk på å hindre tusenvis av migranter fritt leide til USA, har politiet i Texas laget en mur av politibiler:

 

 

 

 

 

Texas Department of Safety vehicles line up along the bank of the Rio Grande near an encampment of migrants, many from Haiti, near the Del Rio International Bridge, Tuesday, Sept. 21, 2021, in Del Rio, Texas. The U.S. is flying Haitians camped in a Texas border town back to their homeland and blocking others from crossing the border from Mexico. (AP Photo/Julio Cortez)

Onsdag 22. september 2021, i Del Rio, Texas. (AP Photo/Julio Cortez)

Samtidig tvinges migranter fra Haiti til å forlate USA ved at de flys hjem.

Paul Ratje, en fotograf fra Associated Press (AP) fortalte til Washington Post:

‘Jeg kommer til stedet og alle krysser over der. Vi går ut i vannet, noen av mine kollegaer var i vannet, og plutselig dukker politiet opp og forsøker å få folk til å fjerne seg. Så kommer grensevaktene på hesterygg og forsøker å få folk til å gå tilbake. De fikk flere til å returnere, men enda flere krysset elven. Det var en kontinuerlig strøm og politiet sa: ‘Nei, du kan ikke komme inn. Gå tilbake til Mexico.’ Men folk svarte ‘men min familie er der borte’.

Derrick Johnson, lederen for The National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), kommenterte:

‘Den humanitære krisen som skjer under denne administrasjonen på den sørlige grensen speiler, motbydelig, noen av de mørkeste øyeblikk i Amerikas historie (hvit mann til hest som «pisker» svart mann, red.mrk). Hvis vi lukket øynene og lot som om dette skjedde under Trump-administrasjonen, hva ville vi gjort? Den umenneskelige behandlingen av flyktingene fra Haiti er helt motbydelig’.

Johnson har rett. Hvis dette hadde skjedd mens Trump var president, så ville alle ha skreket opp om hvilket monster han er. Hele verden ville blitt vist bildene. Men når det er Biden, så er man mer tilbakeholden og heller litt trist. For det var jo ikke dette Biden ville, mener de, selv om han altså nærmest ba om det.

Rio Grande, Middelhavet og den Engelske kanal er vanskelige grenser å håndheve. Strømmen av migranter vil bare øke med årene, de vet at vi ikke kommer til å stanse dem med makt. Våre «humanitære» samfunn har gjort oss selvutslettende.

The Times   The Hill    Daily Mail

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!    Nå også som ebok!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.