USA opplever en invasjon over grensen i sør, initiert av Biden-regimet som åpnet grensen på vidt gap. Alle kan komme og svært få blir returnert. Det er kommet over en million hittil i år, 208.000 bare i august. Akkurat nå bor 15.000 haitiere under en bro i Del Rey rett over grensen til Mexico. Det er totalt kaos: Fødende kvinner, spontanaborter, matmangel og stekende varmt.

Som et desperat forsøk på å stanse strømmen forsøkte delstatens grensevakter til hest å stanse strømmen. Føderale myndigheter gjør ingenting. På en hest har man tømmer og for mediene fremsto dette som pisker. Journalister og politikere som Ilhan Omar var ikke sene om å sammenligne det med slaveriets gjenkomst.

FN hev seg på. FN bryr seg ikke om tusenvis av migranter som lever under uutholdelige forhold. Det er kjennetegnet ved dagens humanisme; Den er politisk hensynløs både mot vertsnasjonene og migrantene.

FN: USAs deportering av haitiske migranter kan være i strid med folkerettenID: 17735942

FN er svært bekymret over USAs deportering av haitiske migranter, og advarer om at amerikanerne kan handle i strid med folkeretten.

Det hvite hus har fått sterk kritikk for å sende fly på fly med migranter tilbake til kriserammede Haiti.

Krisen tiltok etter at bilder ble offentliggjort av ridende grensevakter med pisk-lignende reimer som tvang migranter ned mot elva Rio Grande. Flere har påpekt at bildene av en hvit maktperson på hest som kontrollerer mørkhudede personer er som et glimt tilbake til slavetiden.

USAs minister for innenlands sikkerhet, Alejandro Mayorkas, sier han er forferdet av bildene, som ble tatt sør i Texas, der tusenvis av migranter, mange av dem fra Haiti, hadde samlet seg i håp om å få komme inn i USA.

Tusenvis samlet seg under en bro for å søke ly fra sollyset, og forholdene i den midlertidige leiren var dårlige.

FNs høykommissær for flyktninger, Filippo Grandi, sier at han er «sjokkert av bildene av de elendige forholdene under broen i Del Rio i Texas, der mer enn 14.000 haitiere samlet seg etter krevende reiser».

Han retter også skarp kritikk mot politikk som ble innført da Donald Trump var president, som stanser de aller fleste ankomstene ved grensa, med henvisning til at migranter kan komme til å spre covid-19.

I en uttalelse sier Grandi at utvisninger, uten at det blir undersøkt om alle migrantene har beskyttelsesbehov, ikke er i tråd med internasjonale normer. Muligens kan det sidestilles med å returnere asylsøkere til områder der de står i fare for å bli forfulgt, som bryter med folkeretten.

Talskvinne Marta Hurtado for FNs høykommissær for menneskerettigheter uttrykte tidligere tirsdag bekymring over at det «tilsynelatende ikke har vært noen individuelle gjennomganger» av haitiernes saker.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂