Grensekrisen forårsaket av Joe Biden er allerede en humanitær krise, men en leder fra redaksjonen i Washington Examiner forutser at den vil nå historisk katastrofale nivåer i 2023.  Likevel er både presidenten og visepresident Harris fullstendig uinteressert i tragedien som utfolder seg ved den sørlige grensen i USA. 

I året som kommer vil Department of Homeland Security (DHS) bli tvunget til å slutte med å bruke Title 42 for å stoppe migranter fra å komme ulovlig inn i USA. Når det skjer, vil det sikre at Bidens tredje år som president vil historisk bli det verste året noensinne for ulovlig innvandring. 

Title 42 ble innført under Trump-administrasjonen og CDC kort tid etter koronautbruddet. Formålet var å avvise migranter som hadde vært i land der smitte var til stede og forhindre spredningen av covid-19 inn i USA. Det er anslått at Title 42 har blitt brukt 2,5 millioner ganger siden mars 2020.  

Så sent som i 2017 ble bare 300 000 migranter pågrepet for ulovlig kryssing av den sørlige grensen, skriver Examiner. Men etter at Andres Manuel Lopez Obrador vant presidentvalget i Mexico økte tallet til nesten 900 000. Under valgkampen hadde han lovet innvandrere fra hele verden trygg passasje til den amerikanske grensen. Takket være tidligere president Donald Trumps påfølgende «Remain in Mexico»-program, ble litt over 300 000 pågrepet året etter.

Remain in Mexico gjorde det vanskeligere for asylsøkere da de måtte vente utenfor USA mens deres krav var til behandling.  Millioner av potensielle asylsøkere hadde derfor ingen interesse av å krysse grensen og komme med falske asylhistorier med mindre det betydde at de ville bli sluppet løs inne i USA. 

Men så snart president Joe Biden satte sin fot i Det hvite hus tok han pennen fatt og opphevet den svært vellykkede Remain in Mexico-lovgivningen. Med et pennestrøk inviterte Biden dermed millioner av migranter fra over 142 land til å emigrere til USA, ofte med katastrofale følger. 

Biden la også til store nye smutthull i håndhevelsen av Title 42, og avsluttet deportasjoner for alle unntatt de mest voldelige kriminelle illegale immigrantene.

Grensekrysningene de siste to årene taler for seg selv. I Bidens første hele år i embetet ble 2,1 millioner illegale immigranter pågrepet ved den sørlige grensen. De fleste av dem ble deretter løslatt inn i USA. 

I år, hvis dagens trender fortsetter til slutten av januar, vil 2,6 millioner illegale immigranter ha krysset grensen og sluppet inn i USA – en historisk rekord. 

DHS anslår at når Title 42 avsluttes vil pågripelser for ulovlig innreise dobles fra rundt 5 000 per dag til omtrent 10 000 per dag. Det ville bety at om lag 5 millioner illegale immigranter vil bli arrestert for å ha krysset den sørlige grensen i 2023. 

Uten Tilte 42 vil nesten alle 5 millioner bli løslatt inn i USA for å dra hvor de vil og gjøre hva de vil inntil asylsøknadene deres har gått sin gang gjennom byråkratiet, noe som kan ta flere år. De fleste vil antageligvis få avslag da de er grunnløse asylsøkere. Men selv da vil det ikke bli gjort noen forsøk på å deportere dem hvis Biden eller en annen fra Demokratene er president. Mange er allerede forsvunnet inn i landet og sluttet seg til millioner av illegale som har holdt til i USA i årevis.

The Examiner skriver at Biden virker fullstendig uinteressert i mengden av dødsfall og ødeleggelser han forårsaker. På spørsmål om hvorfor han ikke hadde noen planer om å besøke grensen da han var i Arizona nylig, svarte presidenten:  – Det er viktigere ting som skjer.

Visepresident Kamala Harris er like lite interessert i krisen. Nylig ble pressesekretær Karine Jean-Pierre spurt om Harris hadde oppnådd oppgaven hun fikk med å redusere the root cause, eller de grunnleggende årsakene til migrasjon fra mellomamerikanske land. Jean-Pierre  hadde ingenting å komme med: – I don’t have anything to lay out specifically on what that work looks like.

Den 24. mars er det to år siden Biden utnevnte visepresidenten til Border Czar. 

Med mindre Biden snur kursen, vil den humanitære katastrofen han forårsaker bare bli verre spår redaksjonen i Washington Examiner. Mens titalls tusen migranter slår leir ved grensen i Mexico for å komme inn i USA synker temperaturen i El Paso, Texas. Mange lider av frostskader, og noen dør til og med i kulden:

Temperatures are dipping below freezing each night in El Paso, Texas, as tens of thousands of immigrants camp across the border in Mexico before entering the U.S. Many are suffering from frostbite, and some are even dying in the cold. Unless Biden reverses course, the humanitarian disaster he is causing will only get worse. 

Mange av oss som av en eller annen grunn har blitt mer kyniske de siste årene har sagt at de illegale er fremtidige velgere for Demokratene. Det er konspirasjonsteorier, blir vi fortalt. Men som vi vet er flere konspirasjonsteorier blitt til fakta, og dette er antageligvis en av dem. 

Bare en måned etter at Biden ble president introduserte demokratene en plan for å gjøre veien til statsborgerskap lettere for 11 millioner illegale som opphold seg i landet. I slutten av 2023 kan dette tallet ha doblet seg til 20 millioner – kanskje flere.

Det er en skremmende tanke men demokratenes insidious plan kan godt føre til til at de får sin drøm om en ettpartistat oppfylt.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Kjøp bøker fra Document Forlag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.