Tjue republikanere krevde tirsdag at Representantenes hus stiller sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas for riksrett i neste Kongress, nok et tegn på at grensekrisen vil fylle en stor del av den republikanske tilsynsagendaen neste år.

Lovgiverne, ledet av GOP-representanten Andy Biggs fra Arizona, anklaget DHS-sjef  Mayorkas for ikke å ta migrantkrisen ved grensen mellom USA og Mexico på alvor :

– Sekretær Mayorkas har sluppet mer enn én million illegale  inn i landet, sa Biggs. – De fleste av disse vil aldri bli hørt fra igjen.

Rep. Lauren Boebert, anklaget Mayorkas for å villede Kongressen ved å vitne under ed om at den amerikanske sørgrensen var operativ og under kontroll:

– Han lyver regelmessig for det amerikanske folket og hevder at den sørlige grensen er stengt, sa Boebert. – Jeg har vært der. Den er vidåpen.

Til tross for krav om riksrett kan GOP-representantene møte en uphill battle for at forsøket skal lykkes. Selv om de vil ha et flertall i Huset har republikanerne nå bare 222 representanter, noen få flere stemmer enn minimum 218 som trengs for å ha flertallet. Det betyr at nesten alle republikanere må være med på riksrett for at forsøket skal lykkes.

Ikke desto mindre planlegger republikanerne i Representantenes rettskomité House Judiciary Committee allerede en grundig etterforskning av grensekrisen, som noen hardlinere håper vil være det første skrittet mot riksrett.  Andre mener det kan være et skritt for langt, selv om det gjelder Mayorkas’ håndtering av grensen.

FAIR-Analyse er dermed ikke i tvil: Hvordan har sekretær Mayorkas fortsatt en jobb?

For noen måneder siden ble vi fortalt at rundt 2,5 millioner immigranter krysset grensen siden Biden ble president. Jeg kom over en artikkel som påsto det var 5 millioner, men ingen andre hadde rapportert om det den gangen. I dag er det mainstream, og en analyse fra Federation for American Immigration FAIR antar nå at 5,5 millioner ulovlige migranter har krysset grensene våre siden Biden tiltrådte. Det er de vi vet om.

Hvordan er sekretær Mayorkas fortsatt ansatt? – spør FAIR som gravde dypere i tallene gitt ut av av Biden-administrasjonen like før mellomvalget. Tall administrasjonen på typisk måte prøvde å skjule for folket ved å gi de ut sent på en fredag kveld og bare inkluderte året 2022.

Siden president Biden tiltrådte, har rundt 5,5 millioner illegale migranter fra over 150 land krysset grensene våre – en krise av episke proporsjoner. Tallet inkluderer minst 1,2 millioner gotaways, altså de som kom seg unna.

Basert på offentlig tilgjengelige CBP-data og rettsdokumenter, anslår FAIR at 2,4 millioner enten ble løslatt av føderale myndigheter eller kom inn i landet uoppdaget.

Grensepatruljeagenter pågrep 98 kjente eller mistenkte terrorister i 2022. I 2021 var dette tallet 15,  i 2020 var det tre, og i 2019 null. Tallene inkluderer bare kjente eller mistenkte terrorister som ble pågrepet, ikke de som var en del av de 1,1 millioner som unngikk rettshåndhevelse og til slutt forsvant inn i amerikanske samfunn.

Migrantdødsfall ved den sørvestlige grensen var 856 i  2022 – det dødeligste året som er registrert noen gang.

Mengden fentanyl som ble beslaglagt den siste måneden av regnskapsåret tilsvarer mer enn 414 millioner dødelige doser – noe som bringer den dødelige dosen for 2022 til langt opp i milliarder.

Mer fentanyl har krysset grensen de siste to månedene under President Biden enn i hele 2019 under president Trumps ledelse.

Disse rekordhøye tallene er en direkte konsekvens av politikk for åpne grenser implementert av sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas og personen som utnevnte ham, President Joe Biden, sa Dan Stein ved FAIR:

– Denne bevisste sabotasjen av vår nasjons immigrasjonslover krever at presidenten fjerner Mayorkas fra sin stilling umiddelbart. Ellers vil riksrettssaken mot hans vanærede kabinettmedlem garantert være en av de første forretningsordenene i neste kongress.

– Ingenting vil bli bedre før det er en offentlig ansatt som leder Department of Homeland Security (DHS) som tror på grenser – og sikre grenser. Vi kan ikke en gang begynne å reversere denne katastrofen så lenge vår nasjons innvandringspolitikk er i hendene på noen som er opptatt av å forverre det.

– Uansett hvor sent på kvelden denne administrasjonen frigir data, taler tallene fortsatt for seg selv. President Biden må rydde huset DHS, og hvis han ikke er villig til å gjøre det, må kongressen rydde det for ham, og begynte med riksrett mot sekretær Mayorkas.

 
nbsp;

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.