Husets granskningskomité, The House Judiciary Committee, skal etter planen holde sin første høring om den sørlige grensekrisen på onsdag. Den har fått tittelen «Biden’s Border Crisis – Part One.» Høringen er den første i en rekke granskninger av Biden-administrasjonen, ledet av Republikanerne, i løpet av de neste to årene.

Granskningskomitéen vil undersøke den nåværende sikkerhetstilstanden ved den sørlige grensen, samt smuglingen av fentanyl, som har drept titusenvis av amerikanere de siste årene. Høringen vil inneholde vitneforklaringer fra en rekke vitner, inkludert lokale tjenestemenn fra grensebyer.

– Biden-administrasjonens bevisste handlinger gir næring til menneskesmugling, stimulerer narkotikakartell, gjør det mulig for dødelige stoffer som fentanyl å strømme inn i amerikanske samfunn, og oppmuntrer illegale innvandrere til å håne amerikanske immigrasjonslover, sa justiskomiteens leder James Comer tidligere denne måneden.

– Republikanere vil holde Biden-administrasjonen ansvarlig for denne pågående humanitære, nasjonale sikkerhets- og folkehelsekrisen som har gjort hver by til en grenseby.

– The Biden Administration’s deliberate actions are fueling human smuggling, stimulating drug cartel operations, enabling deadly drugs such as fentanyl to flow into American communities, and encouraging illegal immigrants to flout U.S. immigration laws, Judiciary Committee Chairman James Comer (R-KY) said earlier this month.

– Republicans will hold the Biden Administration accountable for this ongoing humanitarian, national security, and public health crisis that has turned every town into a border town.

Republikanere har lenge lovet å undersøke Biden-administrasjonens håndtering av grensekrisen, spesielt ettersom Det hvite hus forsøker å avslutte Trumps Title 42 immigrasjonspolitikk. Title 42 skulle utløpe i slutten av desember, men har siden blitt forlenget av Høyesterett etter at 19 republikansk-ledede stater oppfordret domstolen til å beholde lovgivningen.

Tittel 42 ble vedtatt i 2020 under Trump-administrasjonen i et forsøk på å dempe spredningen av covid-19 og ga grenseagenter lov til å utvise immigranter umiddelbart etter å ha kommet i kontakt med dem.
Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.