Republikanerne i Representantenes hus tok det første steget søndag for å stille sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas for riksrett. Som sjef for Department of Homeland Security (DHS), er han ansvarlig for sikkerheten i USA som inkluderer håndhevelse av lover om immigrasjon.

Mayorkas, som er født i Havana, Cuba, tjente i høyt rangerte stillinger i DHS de åtte årene Barack Obama var president. Hvis han blir stilt for riksrett vil det sette søkelyset på debatten om grensesikkerheten i et år når det er presidentvalg.

New York Post skriver om saken.

Republikanerne annonserte at de har forberedt det som kalles for articles of impeachment – en dokumentert erklæring som skal bevise anklagene mot Mayorkas og hvorfor de mener han må fjernes som embetsmann.

Mayorkas er anklaget for å ha unnlatt å gjøre jobben sin ved å la millioner av illegale krysse grensen siden Biden inntok Det hvite hus og at han bevisst og systematisk nektet å følge USAs lover om immigrasjon.

Det forventes at The House Homeland Security Committee (komitéen i Representantenes hus som fokuserer på sikkerhet) vil godkjenne anklagene under en høring tirsdag, og speaker Mike Johnson lovet at de ville holde en avstemning så snart som mulig.

Hvis den blir godkjent, vil Mayorkas bli den andre høytstående embetsmannen i USA som har blitt stilt for riksrett. I 1886 ble krigsminister William W. Belknap stilt for riksrett, men ble frikjent av senatet.

I anklagen hevdes det at Mayorkas med vilje valgte å ikke håndheve loven, spesielt kravet om at asylsøkere som krysser grensen skal holdes i varetekt til det foreligger en avgjørelse om deres status.

Å slippe migrantene inn i USA er kun tillatt etter at sakene har vært vurdert (case-by-case) og godkjent.

– The first article says Mayorkas chose not to enforce the law, specifically a requirement that asylum seekers who illegally cross the border “shall be detained” until there is a decision on their status — with release into the US interior only allowed on a case-by-case basis.

Mayorkas sa denne måneden at 85 prosent av ulovlige migranter som kommer inn i USA blir løslatt for å avvente avgjørelser. Dette tallet kommer i tillegg til et eget program opprettet i fjor som tillater 30 000 asylsøkere per måned fra Cuba, Haiti, Nicaragua og Venezuela å komme inn i landet gjennom lovlige innreisehavner.

– Mayorkas said this month that 85% of migrants who illegally enter the US are being released to await decisions. That figure is in addition to a separate program created last year that allows 30,000 asylum seekers per month from Cuba, Haiti, Nicaragua and Venezuela to enter the country through legal ports of entry to await case decisions.

Mayorkas er også anklaget for å lyve til Kongressen om at grensen er sikker og nekter å etterkomme forespørsler om dokumenter:

– The second article of impeachment accuses Mayorkas of lying to Congress about the border being “secure” and failing to comply with document requests.

Sikkerhetsdepartementet avslørte sent fredag at en ny rekord ble slått i desember da 302 000 illegale ble pågrepet langs grensen mellom USA og Mexico den måneden, skriver NYP videre.

Styreleder i komitéen, Mark Green, sa at tallene er ubestridelig bevis på at Mayorkas må stilles for riksrett og det er ingen tvil om at han er uegnet for jobben som sikkerhetsminister og har unnlatt å oppfylle sin ed om å sikre hjemlandet og å overholde lovene i USA:

– He has neglected to fulfill his oath to secure the homeland and to comply with the laws of the United States. This secretary is utterly unfit for the office he holds,Green said.

Green sa at Mayorkas har med vilje åpnet USAs grenser, og har sendt et klart budskap over hele verden at de som kommer inn i landet ulovlig vil bli løslatt med liten eller ingen sjanse for å bli sendt tilbake. Verden har reagert deretter og strømmet mot USA:

– This secretary has intentionally opened our borders, sending a clear message worldwide: entering this country illegally means release into the interior, with little to no chance of removal — and the world has responded accordingly,” he continued.

I en fem-sider memo anklager DHS republikanerne for å sette i gang en riksrettssak som er uten bevis og strider mot grunnloven. De kaller det en farse, skrive New York Post.

De hevder at riksrettssaken er en distraksjon fra andre viktige nasjonale prioriteringer om landets sikkerhet og at Kongressen [republikanerne] burde konsentrerte seg om å fikse landets feilslåtte immigrasjonslover.

DHS hevder også at Mayorkas har håndhevet grenselovene og at et flertall av migrantene har blitt removed. Vi antar det betyr sendt tilbake til landet sitt.

Videre skriver DHS at Alejandros åpenhet og raske respons til krisen er historisk. På to år har de beslaglagt mer fentanyl og foretatt flere arrestasjoner for fentanylrelaterte lovbrudd enn de foregående fem årene til sammen.

DHS avviste også på det sterkeste påstandene om at Mayorkas løy til Kongressen og at utfallet av riksretten hadde vært forhåndsbestemt fra starten og var gjennomsyret av en kynisk og hyklersk prosess.

Republikanerne manglet bevis på high crimes and misdemenaors – et uttrykk som historisk sett blitt tolket til å omfatte handlinger som maktmisbruk, hindring av rettsutøvelse, mened, bestikkelser, pliktforsømmelse og andre alvorlige lovbrudd mot grunnloven eller allmenne interesser.

Demokratene har forsøkt å omdirigere debatten ved å peke på forhandlinger i Senatet mellom dem og republikaneren som kan resultere i at de har en grense for hvor mange asylsøkere de vil tillate i USA.

De har notert seg at republikanere og Senatets minoritetsleder Mitch McConnell har påstått at tidligere president Donald Trump prøver å bryte en avtale for å holde saken i fokus før hans forventede omkamp med Biden i november.

Pressesekretær i Det hvite hus Karine Jean-Pierre sa fredag at republikanernes riksrettsak er skammelig og at de kaster bort tiden.

Jean-Pierre vet best. Hun er datter av haitiske immigranter og kommer fra den karibiske øya Martinique (Frankrike). Hun er en  immigrant venstresiden har omfavnet og derfor er hun flink til å skolere konservative amerikanere om hvordan de skal oppføre seg. Ikke ulikt hva skjer i Norge.

Immigranter som kritiserer våre land blir satt opp på en pidestall av våre liberale medborgere. Forstå det den som kan.

Jean-Pierre har også jobbet i Obama-adminstrasjonen.  Vi er overrasket, sa ingen. Hun sjekker alle bokser for hun er svart, immigrant, lesbisk og venstrevridd. Hun har barn med sin tidligere partner, CNN-journalist, Suzanne Malveaux.

Millioner av migranter som nå krysser USAs grense ulovlig er et resultat av Bidens lovnader om at hans administrasjon ville bli mer imøtekommende med flyktninger.

Han er, uten tvil, USAs svar på Angela Merkels og hennes uttalelse Wir schaffen das, som har ført til skadevirkninger i Europa som er evige og irreversible.

Kort tid etter at Biden ble sverget inn, avsluttet den nå 81-åringen byggingen av Trumps grensemur mellom USA og Mexico, skriver NYP til slutt.

Han skrotet Trumps «Forbli i Mexico»-politikk, som krevde at de fleste asylsøkere måtte vente sør for grensen til amerikanske immigrasjons myndigheter bestemte om de hadde rett til asyl:

The border surge began in 2021, as Biden took office vowing a more welcoming approach to migrants.

Shortly after his swearing-in, the now-81-year-old ended construction of Trump’s US-Mexico border wall and scrapped his predecessor’s “Remain in Mexico” policy, which required most asylum applicants to wait south of the border as US officials decided on their claims of persecution.

Det var en gang demokratene forsto hvor viktig det er med grensekontroll. En nasjon som ikke kan kontrollere sine grenser er ikke en nasjon, skal repulikaneren Ronald Reagan ha sagt:

– A nation that cannot control its borders is not a nation.

Men det var før Donald Trump, sier liberale Washington Post i en video.  Nesten alle i kommentarfeltet er overrasket over at WP vil publisere en slik sannhet.

Rettorikken fra Obama, Joe Biden og Hillary Clinton den gang betyr ingenting for dem.  De lever in en annen verden vi ikke kan forestille oss.

De er high on their horses – og tror at de er bedre enn oss, vet hva som er best for oss og ser ned på vanlige folk.

De er en stor del av USAs problem for de har så mye makt – og de mektige som forguder dem styrer Amerika.

Biden som en gang stemte for 1200 kilometer med grensemur  er i dagens Amerika ansvarlig for den verste illegale migrantkrisen i USAs historie.

Han, Obama og Hillary ville aldri slippe dem inn i sin egen bakgård. Men de nøler ikke med å fortelle oss at vi er fremmedfiendtlige når vi klager på at en ulovlig migrant voldtok datteren til noen vi kjenner eller solgte fentanyl til sønnen til naboen som var 18 år og døde.

Vi avventer riksrettssaken mot Mayorkas.

Tanken er at han vil bli en fall guy – en syndebukk – i dette tilfelle er han medskyldig i katastrofen men har tatt ordre fra høyere hold og har vært svak nok til at han har blitt påvirket av sin opphøyde stilling i DHS.

Det er ingen unnskyldning, men til syvende sist er det presidenten som har ansvar og presidenter før ham. I dette tilfellet – Barack Hussain Obama.

Les også: 

En grensekrise av episke proporsjoner: Blir DHS-sjef Alejandro Mayorkas stilt for riksrett? – Document

Guvernøren i Texas har erklært statens rett til selvforsvar ved å bruke grunnloven – Document

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.