Meningsmålinger viser at både konservative og liberale amerikanere har fått nok av Bidens grensekrise. Derfor måtte administrasjonen bestille et stunt for å gi inntrykk av at de gjør alt de kan – til og med bygger en grensemur. Norske medier tok agnet, mens TV2 gjør som Biden og kommer med direkte løgner.

New York Post skriver i en leder i dag at Bidens snuoperasjon når det gjelder grensemuren er nok et stunt som skal villede den amerikanske befolkningen:

– Biden’s ‘wall’ 180 is just another deceptive stunt.

Det er tre år siden – og omtrent 7 millioner illegale migranter – at kandidat Joe Biden sverget:

– Det vil ikke bli bygget en mur til i administrasjonen min.

– There will not be another foot of wall constructed in my administration,

NYP skriver at i en uttalelse torsdag sa Alejandro Mayorkas i Homeland Security (sikkerhetsdepartementet) at det skal bygges 35 kilometer med mur og for å få det gjort vil 26 andre lover bli satt til side.

Mayorkas sa til og med at det er et akutt og umiddelbart behov for å lage fysiske barrierer og veier i området rundt grensen til USA, for å forhindre ulovlige grenseoverganger:

–Nå sier de dét!? Dette behovet har vært akutt og umiddelbart fra den dagen Biden tiltrådte og raskt demonterte enhver politikk som begrenset tilstrømningen.

– Now they say so!? C’mon: That need has been “acute and immediate” from the day Biden took office and rapidly dismantled every policy that was restricting the inflow.

Avisen har tidligere rapportert at administrasjonen har auksjonert bort byggematerialer til veggen som ble anskaffet under tidligere president Trump og at Mayorkas’ undersåtter skar gjennom piggtråd som Texas installerte for å begrense strømmen.

I tillegg er Biden-administrasjonen fortsatt i retten og prøver å stoppe guvernør Greg Abbott fra å installere barrierer i Rio Grande.

Bidens grensemur vil ikke forandre på noe

Ingen må tro noe annet enn at Team Biden ønsket at det skulle bli kjent at de skal «bygge» en grensemur. Nyhetene om Mayorkas uttalelser brøt for raskt til at det kunne være noe annet:

– Vi gjør alt vi kan! Til og med bygge en grensemur!

– Make no mistake: Team Biden wanted word to go out that it’s “building a wall.”

– News of Mayorkas’ obscure filing broke too fast for it to be otherwise. So it ordered a stunt, a move that’s entirely about setting up a talking point:

– We’re doing everything we can! Even building some wall!

New York Post skriver videre at Biden og hans administrasjon bestilte et stunt da presidentens meningsmålinger om immigrasjon er deep underwater – på dypt vann – mens liberale ordførere og guvernører i demokratisk drevne stater som New York, Illinois og Massachusetts, skriker [om den vidåpne grensen].

– The brain trust noticed that the president’s polls on this issue are deep underwater, while big-city mayors, and the liberal governors of Democratic-run states like New York, Illinois and Massachusetts, are screaming.

Derfor bestilte de et stunt som utelukkende handler om å sette i gang en diskusjon om at de skal fikse problemet.

Det er mer hykleri, fortsetter NYP. Det hvite hus prøver å godgjøre venstresiden ved å få Biden til å si at han kan ikke stoppe byggingen, gosh darn it. Selvfølgelig kunne han det – tross alt har det ikke blitt bygd en eneste mur de siste to årene:

– (More hypocrisy: The White House is playing to the left, too, having Biden say he “can’t stop” the construction, gosh darn it. Of course he could — after all, it hasn’t been built in the past two years).

Bidens grensemur vil ikke forandre på noe, skriver NYP videre, for den er bestemt for et lite område i Starr County, Texas.

Det vil ikke ha noe å si for resten av grensen som er over 3000 kilometer lang. Eagle Pass og El Paso vil fortsatt bli oversvømt av illegale; for ikke å snakke om Arizonas grensebyer.

Selv Biden-regimet begynner å få nok av illegale migranter

Biden vil fortsette å «invitere» dem inn

Det som er enda viktigere er at Bidens «grensemur» ikke vil endre hans politikk om å «invitere» dem inn. Illegale migranter vil fortsette å komme fordi de vet at de har en utmerket sjanse til å bli sluppet inn. De har hørt det fra dem som allerede har kommet over:

– More important, it doesn’t change the Biden “wave them in” policy: Potential illegal migrants know (because they hear it from those who’ve already come across) that they’ve got an excellence chance of being let in.

De vil fortsette å komme til de hører fra familie og venner – ikke media eller politikere – at det ikke er verdt det, dere vil bare bli avvist.

– And they’ll keep coming until they hear — from family and friend networks, not any media or politicians — that it’s not worth it, you’ll just get turned away.

Biden-administrasjonen har ennå ikke løftet en finger for å gjøre noe med det.

Stadig flere tar turen til grensen, og administrasjonen vil fortsette å bruke forskjellige triks for å få tallene til å se mindre ut.

NYP skriver til slutt at selv når katastrofen truer med å senke Bidens presidentskap, tilbyr han og teamet hans ingenting annet enn gester, mørketall og direkte løgner.

– Even as the disaster threatens to sink this presidency, he and his team offer nothing but gestures, juked numbers and outright lies.

Norske medier gjør akkurat som New York Post spådde

NYP skrev at Biden og hans team bestilte et stunt som utelukkende handler om å sette i gang en diskusjon for å vise at de gjør alt de kan!  Norske medier kunne ikke vært et bedre eksempel på at de har rett.

Det er tre år siden – og omtrent 7 millioner illegale migranter – at kandidat Joe Biden sverget han ikke skulle bygge en mur. Det er også tre år siden norske medier feiret Bidens innsettelse for at denne presidenten skulle ikke bare redde USA fra undergang, men også resten av verden.

Det tok ikke lenge før Biden inntok Det hvite hus før vi merket at det ble mindre og mindre skriving om presidenten. Den enorme grensekrisen som hans administrasjon har forårsaket har knapt vært nevnt i norske medier.

Inntil i dag.

Biden lovte å ikke bygge en eneste meter med mur. Nå skal han bygge 32 kilometer, skriver Aftenposten og vier en hel artikkel om et tema de har unngått i tre år. Avisen bekrefter hva NYP skrev om Starr County:

– Denne torsdagen sa Biden-administrasjonen at det vil bygges videre på en mur i Starr County i Texas ved grensen til Mexico.

TV2 har bommet på over 2.5 millioner illegale

NYP skrev også at Det hvite hus prøver å godgjøre venstresiden ved å få Biden til å si at han kan ikke stoppe byggingen, noe vi vet er en løgn. Lo and behold, Aftenposten videreformidler fabelen og skriver at muren er «allerede kjøpt og betalt»:

– Pengene ble bevilget til muren i 2019, da Trump var president. Nå nærmer fristen for å bruke pengene seg. Til pressen sa Biden at han forsøkte å flytte pengene til andre formål.

– Jeg prøvde å få Kongressen til å omdirigere pengene. Det gjorde de ikke, det ville de ikke, sa Biden til journalister torsdag.

Der er ikke bare Aftenposten som startet diskusjonen om USAs sørlige grense nå da Biden skal redde USA fra en akutt situasjon de selv har laget. Flere aviser skriver om saken –  til og med Byggeindustrien har kastet seg inn i diskusjonen.

Vi forventer at det vil bli flere rapporter fremover da Team Biden febrilsk jobber med andre villedende stunt for å «rette opp» alt det gale de har gjort før valget i 2024.

NYP skrev også at administrasjonen bruker forskjellige triks for å få tallene på illegale til å se mindre ut.

Det gjør også norske medier: Aftenpostens sitat sier absolutt ingenting, mens de skriver som om de snakker til barn:

– Biden har også nylig fått mye kjeft for måten administrasjonen håndterer migrasjon. Siden Biden tok over som president i 2020, har rekordmange migranter tatt seg over til USA fra Mexico.

Likevel tar TV2 kaka og skriver uten å oppgi kilden:

– Så langt i år skal 245.000 personer ha krysset grensen ulovlig, ifølge amerikanske myndigheter.

De har altså bommet på over 2.5 millioner illegale. Vi lar tvilen komme dem til gode, inntil videre, da en epost er sendt til TV2 i dag:

Hei TV2

Dere skrev i dag at så langt i år skal 245.000 personer ha krysset grensen ulovlig, ifølge amerikanske myndigheter. Det stemmer ikke. Her er de rette tallene:

More than 2.8 million migrants have had encounters with authorities so far this fiscal year, compared to more than 2.7 million migrants in 2022, according to the latest Customs and Border Protection (CBP) statistics.

Hilsen Elisabeth Rooney

TV2 har ikke svart og heller ikke rettet opp feilen, men det er tidlig ennå.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.