Etter å ha sluppet inn 8 millioner illegale migranter, bestemmer Biden-regimet seg nå for å gjenopplive byggingen av en mur langs grensen i Texas, som Biden tidligere har kalt en «useriøs politisk løsning».

Den 20. januar 2021 – dagen han tiltrådte – erklærte Joe Biden slutten på den nasjonale nødsituasjonen ved USAs sørlige grense og slutten på byggingen av grensemuren. Men nå ser regimet ut til å revurdere, skriver Debra Heine i American Greatness.

Nearly three years and 8 million illegal immigrants later, Biden appears to have dramatically reversed his stance and is reportedly picking up where former President Donald Trump left off.

Biden-regimet kunngjorde torsdag at det har gitt avkall på «visse lover, forskrifter og andre juridiske krav» for å fremskynde byggingen av barrierer langs grensen mellom USA og Mexico i Texas. Dermed kopierer de tidligere president Donald Trump.

The Department of Homeland Security annonserte at  U.S. Federal Registry skisserer konstruksjonen av en grensemur i Rio Grande Valley-sektoren som for tiden ser «høy illegal innvandring».

Åtte millioner illegale migranter var nødvendig for at Biden-regimet ser ut til å innse at dette ikke kan fortsette. Muligens har dårlige meningsmålinger medvirket til avgjørelsen.

Ny måling: Trump med 10 prosent­poengs ledelse på Biden

– Det er for tiden et akutt og umiddelbar behov for å bygge fysiske barrierer og veier i nærheten av grensen til USA for å forhindre ulovlig innreise til USA i prosjektområdene, sier minister for innenriks sikkerhet Alejandro Mayorkas.

Planen er å utvide muren med litt over 3o kilometer. En talsperson for U.S. Customs and Border Protection (CBP) hevder allikevel at dette ikke bryter med Bidens tidligere løfter.

– Congress appropriated fiscal year 2019 funds for the construction of border barrier in the Rio Grande Valley, and DHS is required to use those funds for their appropriated purpose.

– CBP remains committed to protecting the nation’s cultural and natural resources and will implement sound environmental practices as part of the project covered by this waiver.

Byggingen av en grensemur bryter med lover om miljøvern. Miljøvernere protesterer allerede, og mener en grensemur er en løsning fra 1300-tallet for et problem i vår tid. Men miljøvernerne virker å ignorere alt søppelet millioner av migranter har etterlatt seg, skriver Heine.

Den tidligere amerikanske representanten og den mislykkede presidentkandidaten Beto O’Rourke uttalte seg på X om Biden-regimets beslutning om å frafalle miljølover for å bygge flere grensemurer.

Demokratene har i snart tre år hevdet at grensen er trygg og at migrasjonspolitikken har vært vellykket. Pressesekretær Karine Jean-Pierre hadde som vanlig problemer med å gi noen fornuftige svar da hun ble stilt spørsmål om hva som nå har fått Biden til å snu 180 grader og vil gjenoppta konstruksjonen av en grensemur.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.