Mer enn 30.000 migranter i Mexico, og som fikk sine asylsøknader avslått under Trump, vil nå få sine søknader behandlet på nytt, skriver The Wall Street Journal. I Texas vil den republikanske guvernøren gjenoppta byggingen av en mur på grensen mot Mexico.

Beginning on Wednesday, migrants who lost their asylum cases under the Trump administration’s Remain in Mexico program will have a chance to apply to enter the U.S. and reopen their cases. The Biden administration began winding down the program soon after it took office, calling it inhumane.

Fra og med onsdag vil migranter som mistet asylsakene sine under Trump-administrasjonens program Remain in Mexico, ha en sjanse til å søke om å komme inn i USA og gjenåpne sakene sine. Biden-administrasjonen begynte å avvikle programmet kort tid etter at det tiltrådte, og kalte det umenneskelig. (WSJ)

Trump innførte i 2019 et program kalt Remain in Mexico, som innebar at migranter som søkte asyl i USA, ble returnert til Mexico i påvente av å få sine asylsøknader behandlet der. En slik prosess kan ta år å avgjøre. Asyladvokater og menneskerettighetsorganisasjoner protesterte, og fikk gehør hos Biden-administrasjonen.

Hittil i år har antallet illegale migranter over den mexicansk-amerikanske grensen oversteget det totale antallet for 2019.

Papirløse innvandrere ved den sørlige amerikanske grensen har overgått helårstallene for 2019 fra mai 2021 – åtte måneder inn i inneværende regnskapsår. (Statista)

Fengsler tømmes

I Texas, som er en av delstatene med lengst grense mot Mexico, tømmes nå fengsler for å få plass til migranter. Sist uke annonserte den Republikanske guvernøren Greg Abbott at han vil bygge en mur langs grensen til Mexico. 250 millioner dollar ble reallokert til formålet.

Abbott sa at han forventet at folk både skulle donere sine egne penger og melde frivillig landet sitt til barrieren.

– Basert på samtaler som jeg allerede har hatt, tror jeg at kombinasjonen av statlig land og frivillig land vil gi hundrevis av miles for å bygge en grensemur i Texas, sa han. (Texas Tribune)

Migrants Sent to Mexico Will Get Another Chance to Seek Asylum (WSJ)

Texas empties prison to prepare to detain immigrants arrested during ramped-up border enforcement (Texas Tribune)


Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.