Strømmen av migranter i sør har vært så kraftig under Biden at systemet er overfylt. Biden løser problemet ved å fjerne alle bremser. Den eneste paragrafen som ga anledning til å sende migrantene tilbake, Title 42, forsvinner torsdag.

Det står stappfullt med folk og venter på å slippe inn. Texas har rullet ut piggtråd langs Rio Grande, men Biden-regimet har gått til sak mot Texas.

As Breitbart News reported, Biden’s DHS expects some 400,000 migrants to arrive at the border every month after Title 42 ends. Such a monthly illegal immigration inflow would be larger than the resident population of New Orleans.

According to an estimate from Sen. Ron Johnson (R-WI), the Biden administration has released close to five million border crossers and illegal aliens into the U.S. interior since taking office, a foreign population that exceeds the populations of 28 states.

Guvernør Abbott sender busser med migranter til de mest liberale byene, Chicago, New York, Philadelphia, for å vise Demokratene konsekvensene av deres politikk. Det har fått borgermester Eric Adams i New York og Cori Lightfoot i Chicago til å protestere.

Kapasiteten langs grensen er sprengt. Mottakssentrene har over dobbelt så mange som de er bygget for. Nå vil migrantene slippes rett ut i samfunnet. De fikk tidligere en telefon og en app hvor de fikk beskjed om når de skulle møte for retten. Bare et fåtall møter opp. Nå er strømmen blitt så stor at det opereres med datoer ti år frem i tid. Systemet er blitt en vits.

Biden’s DHS “is now preparing a memo that will direct Customs and Border Protection to begin releasing migrants into the United States without court dates or the ability to track them, according to three sources familiar with the plans,” NBC News reports:

Innenriksminister Mayorkas har ansvar for grensen og har hele tiden sagt at myndighetene har kontroll og at grensen er sikker. Uansett hvor store problemene er. Han gir et standardsvar helt uten substans.

Biden’s DHS “is now preparing a memo that will direct Customs and Border Protection to begin releasing migrants into the United States without court dates or the ability to track them, according to three sources familiar with the plans,” NBC News reports:

The Biden administration began releasing migrants without court dates to alleviate overcrowding in March 2021, but had previously enrolled those migrants in a program known as Alternatives to Detention, which required them to check in on a mobile app until they were eventually given a court date. The new policy would release them on “parole” with a notice to report to an Immigration and Customs Enforcement office but without enrolling them in the program. [Emphasis added]@

 

https://www.breitbart.com/politics/2023/05/10/biden-dhs-preps-to-free-border-crossers-title-42/

Men ifølge NTB er migrantene frustrerte fordi endringene vil innebære en innstramning.

Titusenvis av migranter er i limbo før USA endrer asylreglerID: 18193197

USA har sendt titusenvis av sikkerhetsstyrker til grensa mot Mexico, der migranter er forvirret og sinte over en kommende endring i innreisereglene.

Amerikanske myndigheter forbereder seg på en stor innstrømning av asylsøkere da koronarestriksjonen Title 42 løper ut natt til fredag. Regelen ble innført under pandemien, angivelig for å forhindre at folk med koronasmitte tok seg inn i USA.

I praksis er den blitt brukt til å sende migranter rett tilbake uten at de har fått søke asyl.

Rundt 24.000 grensevakter og 1100 som skal behandle asylsøknader, er hanket inn, dobbelt så mange som for ett års tid siden. Pentagon har sendt 1500 soldater som slutter seg til 2500 som allerede er utstasjonert.

Ny regel

I påvente av at Title 42 løper ut, er det blitt innført en regel der de fleste migranter antas å ikke ha rett på asyl om de har tatt seg gjennom andre land og ikke søkt beskyttelse der, eller om de ikke har tatt seg inn i USA på lovlige måter.

Innenriksminister Alejandro Mayorkas sier at den nye regelen vil medføre strengere konsekvenser for migranter som tar seg ulovlig inn i USA. Om de blir tatt, kan de bli deportert og utestengt fra USA i fem år, om de ikke oppfyller kravene for asyl.

Man kan få lovlig innreise om man søker på nett gjennom en statlig app, har en sponsor og blir godkjent etter bakgrunnssjekk.

Tusenvis i limbo

Titusenvis av migranter har samlet seg flere steder i Mexico, tvers over grensa. Mange av dem er usikre på når eller hvordan de skal ta seg inn i USA.

Ved en høy vegg som skiller San Diego i California og Tijuana i Mexico, har hundrevis av migranter de siste dagene tatt seg over for å melde seg til amerikansk grensepoliti.

– Vi hørte at Title 42 løper ut, og at det etter det ikke kommer til å være noen mulighet, sier 30 år gamle Diana fra Colombia til nyhetsbyrået AP. Hun er med en gruppe på enslige kvinner og en familie med to småbarn som hun sier dro hjemmefra for en uke siden. Først fløy til de til El Salvador, før de tok seg gjennom Mellom-Amerika og Mexico i buss.

– Vi vet ikke hva som skjer

Mer enn 10.000 migranter ble anholdt av grensepoliti etter å ha tatt seg ulovlig inn i USA både mandag og tirsdag, forteller Brandon Judd, som leder en fagforening for grensepolitiet.

Venezuelanske Michel er i den mexicanske grensebyen Ciudad Juarez. Han sier at han er sint og føler seg fanget, etter at mange forsøk på å bruke den nye appen som skal behandle asylsøknader når det nåværende reglementet løper ut, har feilet.

– Vi vet ikke hva som skjer. De gjør ting vanskeligere, sier han til AFP etter å ha tatt seg fra Sør-Amerika med kona og deres fem år gamle datter.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.