Invasjonen i sør er allerede kaotisk og har kostet Demokratene mange stemmer. Likevel opphever Biden-regimet den eneste forordningen som har gjort det mulig å sende migranter tilbake til Mexico, kalt Title 42.

Demokraten Joe Manchin kalte det skremmende og Mitt Romney sa det ville koste Demokratene mange representanter i høstens valg.

Bidens popularitet synker som en sten og mange har sagt de må ta skjeen i en annen hånd hvis de skal ha noe håp om å reise kjerringa før valget i november.

I stedet velger Biden det motsatte: Han øker tempoet i politikken som målinger viser at velgerne ikke vil ha. Demokratene snakker om lynsjing, transepolitikk og åpne grenser, mens folk sliter med inflasjon og galopperende kriminalitet. Kriminaliteten henger sammen med åpen grenser. Mange av migrantene som kommer er kriminelle.

For Demokratene i Kongressen gjelder bare migrantenes rettigheter, ikke amerikanernes.

«Title 42 has been nothing short of disastrous for immigrant families seeking asylum from the horrors in their own countries,» Senate Majority Leader Chuck Schumer said last month. «It is unacceptable that this policy continues to be used indiscriminately to remove migrants with valid refugee claims from our Southern border.»

Migrasjonen i fjor var minst 1,7 millioner. I år ventes den bli kanskje det dobbelte. Ikke noe land kan absorbere så mange nykommere.

NTB anlegger Schumers synsvinkel:

USA skal oppheve koronatiltaket som avviser migranterID: 17885972

utvidet

USA skal oppheve en folkehelseordre fra koronapandemien som førte til at titusener av migranter ved grensa ble avvist.

Minister for intern sikkerhet, Alejandro Mayorkas, kunngjorde fredag at bestemmelsen fra smittevernbyrået CDC blir opphevet 23. mai.

Bestemmelsen ble innført av tidligere president Donald Trump i mars i 2020, angivelig for å hindre spredning av koronaviruset.

Men mange demokrater mener formålet med bestemmelsen var å holde migranter ved grensa til Mexico ute av USA, og at den var et påskudd for å nekte migranter å søke asyl.

De har lenge krevd at den skulle oppheves, og kritisert president Joe Biden for å latt den bli stående etter at han ble president for over et år siden.

1,7 millioner bortvist

I henhold til bestemmelsen skulle voksne og migrantfamilier som ankom USAs landegrenser, i praksis fra Mexico, ikke få anledning til å søke asyl.

Siden bestemmelsen ble innført, har 1,7 millioner migranter blitt bortvist uten å få søke asyl, slik de har rett til i henhold til folkeretten.

Men etter hvert som pandemien kom under kontroll, er det blitt stadig vanskeligere å forsvare bestemmelsen.

Opphevelsen av bestemmelsen vil føre til at mange flere migranter kommet til grensa og søker asyl, uten at USA har et klart svar på hvordan en slik situasjon skal håndteres.

Nytt håp

Allerede førte valget av Biden til president etter Trump at mange flere migranter fra Mellom-Amerika, Venezuela Cuba og andre land fikk et nytt håp om å komme inn i USA, og de siste ukene har et økende antall migranter kommet til grenseområdet.

Republikanerne kritiserer at bestemmelsen oppheves, og flere av dem advarer mot katastrofe ved grensa.

Mayorkas sier at ukene fram til 23. mai skal brukes til å sette inn flere grensevakter og sivile til å behandle asylsøknader og avvise dem som ikke oppfyller vilkårene.

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.