Høyesterett i USA viderefører restriksjonene som ble innført av Donald Trump under pandemien i 2020 som gjør det mulig å stenge flere hundre tusen asylsøkere ute fra landet.

Beslutningen ble fattet med fem mot fire stemmer og støtter dermed krav fra 19 delstater om at innreiserestriksjonene, også kjent som Title 42, inntil videre må videreføres.

De 19 delstatene hevder at oppheving av restriksjonene og gjenåpning av grensa vil føre til en stor strøm av migranter.

Tirsdagens beslutning er midlertidig, og saken vil på nytt bli behandlet av høyesterett i februar.

Restriksjonene ble innført under daværende president Donald Trump i begynnelsen av koronapandemien. Med hjemmel i dem er de fleste asylsøkere avvist ved grensa med henvisning til fare for spredning av covid-19.

Rundt 2,5 millioner asylsøkere som alt befant seg i USA, er på samme tid sendt ut av landet. (NTB)

Biden-regimet har lenge forsøkt å avskaffe disse restriksjonene, men møter nok en gang motstand. Uten Title 42 i drift frykter mange at et allerede historisk stort antall immigranter vil eksplodere.

Kongressrepresentant Andy Biggs (R) sa i april at hvis Biden-regimets fikk avskaffet Title 42, kunne dette lokke opp mot 30.000 migranter til den åpne grensen mellom USA og Mexico hver dag.

Kritikere mener at USA har brukt pandemien som påskudd til å føre en streng innvandringspolitikk og anklager landet for ikke å etterleve sin internasjonale forpliktelse til å ta imot mennesker på flukt fra krig og forfølgelse, skriver NTB.

Men de færreste som passerer grensen i sør er på flukt fra krig. Det dreier seg i stor grad om økonomiske migranter. Mengder med narkotika, deriblant det livsfarlige stoffet fentanyl, følger strømmen av migranter. Det gjør også unge jenter som havner i prostitusjon og sexslaveri, samt en del andre kriminelle.

Tusenvis av asylsøkere befinner seg nå på Mexicos side av grensa, og håper om at USA skal gjenåpne og at asylsøknadene deres vil bli vurdert.

I en skriftlig uttalelse sier Det hvite hus at mens administrasjonen forbereder sine juridiske argumenter, «vil vi fremme forberedelsene våre for å administrere grensen på en sikker, ryddig og human måte,» skriver Wall Street Journal.

Les også:

Washington Examiner: Bidens grensekrise vil bli en humanitær katastrofe i 2023

Kjøp De helliges leir!


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.