USAs justisdepartement truer med å saksøke Texas hvis delstaten håndhever en ny lov som tillater myndighetene å arrestere, fengsle, straffeforfølge og deportere illegale migranter. Biden vil selv ha kontroll over grensene, slik at absolutt alle som vil kan komme inn i USA.

Lovforslaget det dreier seg om er Senate Bill 4 (SB4). Justisdepartementet (DOJ) skriver i et brev til Texas-guvernør Greg Abbott (R) at SB4 er et brudd på konstitusjonen og «i strid med USAs forpliktelse om å sikre behandling av ikke-borgere i samsvar med Immigration and Nationality Act», skriver New York Post.

SB4 skal etter planen gjelde fra 5. mars, og gjør det til en forbrytelse mot delstatens lover å krysse grensen fra Mexico til Texas illegalt. Noe illegalt blir altså definert som illegalt, men Biden-regimet motsetter seg dette som virker selvinnlysende.

SB4 vil føre til at dommere i Texas får muligheten til å straffe lovbrytere, som da kan velge mellom fengselsstraff eller å forlate USA. Alle illegale migranter som velger retur fremfor straff vil sendes tilbake til Mexico, uansett nasjonalitet, siden det tross alt er Mexico de ankommer fra.

Men Biden-regimet mener den nye loven trer seg inn i et felt som tilhører den føderale regjeringen. Problemet er bare at den føderale regjeringen siden januar 2021 har ignorert USAs egne lover om illegal migrasjon.

Med andre ord ønsker Biden-regimet å fortsette sine gigantiske lovbrudd, og da passer det dårlig at lovlydige delstater som ligger langs grensen forsøker å utnytte loven for å beskytte seg selv mot Biden-regimets kriminelle virksomhet.

Brevet fra Brian M. Boynton, som er hovefullmektig viseassisterende riksadvokat (Principal Deputy Assistant Attorney General), argumenterer for at å sende illegale migranter ut av landet berører forhold til fremmede makter, og derfor er å regne som en del av utenrikspolitikken, som må kontrolleres føderalt.

Nok en gang: Problemet er at den føderale regjeringen på mange måter har gitt opp utenrikspolitikken, de har avskaffet avskrekking som metode, og lar kjeltringstater og kriminelle karteller gjøre akkurat som de vil.

Soros-finansierte distriktsadvokater jobber etter det samme prinsippet, og har avskaffet avskrekking av kriminelle internt i USA.

I tillegg hevder DOJ at den nye loven i Texas kan ramme legale migranter. Men legale migranter sniker seg ikke over grensen om natten, dessuten virker legal migrasjon å ha mistet all betydning siden over 8 millioner illegale migranter er bevisst sluppet inn over grensen i sør.

Abbott reagererer sterkt på det han beskriver som Biden-regimets «fiendtlige holdning til lovens regler».

– Biden-administrasjonen nekter ikke bare å håndheve gjeldende amerikanske immigrasjonslover, de ønsker nå å stoppe Texas fra å håndheve lover mot ulovlig innvandring.

– Jeg har aldri sett en slik fiendtlighet mot rettsstaten i Amerika. Biden ødelegger Amerika.

Abbott er villig til å kjempe videre, og vil bringe SB4 inn for U.S. Supreme Court, for å beskytte befolkningen i Texas fra Bidens åpne grense-politikk, ifølge Renae Eze, talsmann for guvernøren.

Guvernør Abbott har sendt over 65.000 illegale migranter videre til såkalte sanctuary cities, som New York og Chicago. Han har også forsøkt å blokkere Rio Grande ved å utplassere lange flåter og piggtråd som gjør kryssingen av grenseelven vanskeligere.

Føderale agenter ble i oktober saksøkt av Texas Attorney General Ken Paxton etter at de ble sett mens de fjernet sperringer i Texas mot grensen til Mexico. Paxton fikk midlertidig medhold av U.S. District Judge Alia Moses i slutten av oktober. Moses påførte føderale agenter et midlertidig forbud mot å blande seg inn i grensesperringer i Texas.

Dette forbudet ble opphevet en måned senere. Men Moses var fortsatt kritisk til Biden-regimets opptreden.

– The law may be on the side of the [Biden regime] and compel a resolution in their favor today, but it does not excuse their culpable and duplicitous conduct.

Moses sa videre at hun forstår hvorfor føderale agenter kan kutte piggtråden, spesielt i nødstilfeller for å forhindre skader eller dødsfall. Men hun understreket at disse problemene «er av deres egen skapelse».

Det finnes enklere og tryggere løsninger, sa Moses.

– Would it not be easier, and safer, to receive them at a port of entry?

Dette ville dog kreve at Biden og hans støttespillere respekterte amerikanske immigrasjonslover. I dagens situasjon virker dette svært lite sannsynlig.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.