Det amerikanske justisdepartementet saksøkte Texas på mandag på grunn av flytende barrierer som delstaten har installert i Rio Grande-elven for å blokkere migranter som krysser grensen fra Mexico.

Texas-myndighetene begynte å installere en rekke bøyer midt i elven nær Eagle Pass, Texas, forrige uke som en del av Texas’ republikanske guvernør Greg Abbotts initiativ kalt «Operation Lone Star» for å avskrekke migranter, skriver Reuters.

– Vi hevder at Texas har trosset føderal lov ved å installere en barriere i Rio Grande uten å innhente nødvendig føderal autorisasjon, sa assisterende justisminister Vanita Gupta i en uttalelse.

– Denne flytende barrieren utgjør trusler mot navigasjon og offentlig sikkerhet og medfører humanitære bekymringer, la hun til.

Søksmålet, som ble levert i den amerikanske distrikts retten for Western District of Texas, søker «å fjerne alle strukturer og hindringer, inkludert en flytende barriere og all infrastruktur knyttet til den flytende barrieren, i Rio Grande», ifølge rettsdokumentet.

Amerikas justitiarius for Western District of Texas, Mr. Jaime Esparza, truet med å gå til rettslige skritt i et brev sendt til guvernør Abbott forrige uke.

Grensepoliti funnet død i grenseområdet mot Mexico

Som svar på justisdepartementets rettslige advarsel sendte guvernør Abbott på mandag et brev til den demokratiske presidenten Joe Biden, der han anklaget ham for å ikke håndheve immigrasjonslover og forårsake et rekordhøyt nivå av ulovlig innvandring.

Abbott uttalte i et intervju på Fox News at barrierene potensielt har hindret hundretusener av mennesker fra å komme ulovlig inn i landet, og hevdet at Biden-administrasjonens søksmål er basert på en obskur lovbestemmelse.

– Vi mener vi har rett til å gjøre dette, og vi vil føre denne rettssaken helt til USAs høyesterett, sa han.

Også Mexico har klaget på barrieren og hevder at den bryter en vannavtale og kan innta meksikansk territorium.

I tillegg til grensebarrieren har Abbotts «Operation Lone Star» også involvert utplasseringen av tusenvis av nasjonalgardister, samt en kampanje for å sende migranter til demokratisk styrte byer lengre nord.

De siste månedene har nasjonalgardister satt opp piggtråd for å hindre migranter i å krysse Rio Grande.

Det hevdes at antall migranter som ble pågrepet for ulovlig kryssing av grensen mellom USA og Mexico, har sunket litt siden Biden implementerte en ny asylpolitikk i mai.

Likevel ble omtrent 100 000 pågrepet bare i juni.
Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.