Det hvite hus er i ferd med å skape en væpnet konflikt mellom føderale og statlige bevæpnede styrker. Dette er en alvorlig trussel av hva Bidens grensepolitikk kan føre til.

Etter å ha sluppet inn over tre millioner migranter, mange av de over grensa mellom Texas og Mexico, har Texas-guvernør Greg Abbott startet å reagere. Blant annet har han sendt migranter i busser til Washington D.C. og New York City.

Men konflikten kan bli mer farlig enn dette, skriver Brian Lonergan i American Greatness. Han frykter at folk kan bli drept.

Such a situation is currently brewing in south Texas, ground zero for the immigration crisis. Video surfaced recently of Texas National Guard personnel locking a gate on private land that has been used as an access point for illegal aliens to enter the United States. Border Patrol agents then arrived and unlocked the gate, allowing approximately 25 aliens to enter freely.

Texas-guvernør Abbott var rasende, og skrev på Twitter:

«Unbelievable. While Texas secures the border, the federal government is enabling illegal immigration. Biden’s open border policies created this. The federal government must do its job & fix it.»

Border Patrol er en føderal myndighet, direkte underlagt innenriksministeriet (Homeland Security) og Det hvite hus. Mens Texas National Guard ledes av Abbott, som er en tydelig kritiker av Bidens migrasjonspolitikk. Abbott har blant annet restartet Donald Trumps drøm om å bygge grensemurer langs grensen mot Mexico.

En konflikt mellom føderale og statlige bevæpnede organisasjoner kan medføre alvorlige konsekvenser. Denne gangen trakk Texas National Guard seg tilbake. Men hva hvis de får nok av å bli overkjørt?

Mesteparten av amerikansk media vil selvsagt støtte de føderale myndighetene. Men USA ble dannet av delstater som har stor myndighet, og det var aldri planen at de føderale skulle kontrollere alt.

The result could be a dangerous standoff between armed federal and state law enforcement officers.

Amerikansk venstreside har først i senere tid omfavnet føderal myndighet. Og det er sakene, ikke prinsippene, som avgjør.

In 2019 they lionized Massachusetts District Court Judge Shelley Richmond Joseph and a former trial court officer after they were indicted on obstruction of justice and other federal charges for allegedly allowing an illegal alien at a criminal court hearing to escape arrest by an Immigration and Customs Enforcement (ICE) officer.

Det er føderale Border Patrol som ignorerer føderal lov i Texas, skriver Lonergan. Dette skjer ifølge Lonergan kun når føderale myndigheter kontrolleres av radikal venstreside, og fører til en bisarr endring av loven som øker tempoet på USAs forfall.

Border Patrol ledes av Chris Magnus, en mann som virker å tro at jobben til enheten han styrer er å avskaffe USAs grense. Det er kanskje derfor han var fornøyd med fjoråret, selv om hans eget byrå har data som viser at over 2 millioner migranter kom til USA fra Mexico. Men Magnus tror de kan klare enda større ankomst.

– I think we have the ability, and we’ve already shown it, to deal with even large numbers of migrants in an orderly, compassionate and effective manner, sa Magnus.

Han høres ut som en leder av en ikke-statlig organisasjon for fri innvandring, ikke som lederen for USAs grensekontroll.

Hvis det skulle oppstå en voldelig konflikt mellom statlige og føderale myndigheter, er det å regne som en katastrofe. Da er det viktig å forstå hvem som har ansvaret, skriver Lonergan.

Man kan ikke gi Donald Trump skylden, heller ikke de som ønsker bedre kontroll over grensene.

The fault will belong to the anti-borders Left, Joe Biden, and his fellow travelers who have created our current predicament by willfully ignoring laws meant to protect our people and our nation.

Men dette vil du neppe kunne lese i Washington Post eller Aftenposten.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.