Mexicanske soldater har drept 12 væpnede menn i en skuddveksling nær grensa til den amerikanske delstaten Texas.

Dette opplyser myndighetene i Mexico, melder NTB-AP-Reuters.

Sikkerhetsdepartementet i delstaten Tamaulipas sier trefningene fant sted sent søndag i Miguel Aleman, på den andre siden av grensa fra Roma i Texas.

Soldatene var på patrulje da de ble angrepet, og de 12 mennene ble ifølge uttalelsen i sosiale medier «redusert» i en skuddveksling, noe som i denne konteksten betyr at de er drept. Tolv geværer ble beslaglagt på stedet, heter det videre.

Sikkerhetsdepartementet kom ikke med noen flere detaljer om angrepet mot soldatene, og ingen gruppe har foreløpig tatt på seg ansvaret.

Miguel Aleman har lenge vært et konfliktområde hvor Zetas-kartellet, i dag kjent som Kartellet i nordøst, som kjemper om kontrollen mot Golf-kartellet.

Texas-guvernør Greg Abbott ønsker å stenge grensen mot volden fra sør, men dette liker ikke Biden og hans regime noe særlig, siden de tydeligvis ønsker å la så mange migranter som mulig flomme inn i USA, siden dette kan føre til en økning av stemmekveg som støtter Demokratene.

Interessant nok angriper Demokratene Texas, som ikke ønsker å la seg presse av føderale lover med henvisning til delstatens rett til å beskytte sine egne grenser. Samtidig ignorerer partiet totalt de som bryter føderale lover ved å erklære seg selv som sanctuary cities.

Les også:

Texas vil begrense illegal migrasjon, trues med søksmål av Biden-regimet

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.