Overskriften på en NTB-melding i natt: «Biden bekymret over migrantkrisen». Vi trodde det var krisen i hans eget land han var bekymret for. Men nei, Biden er bekymret for situasjonen på grensen mellom Hviterussland og Polen. Antallet der er en brøkdel av hva det er på hans egen side av grensen til Mexico.

Den grensen har Biden selv eliminert. Tucker intervjuet i natt en representant for myndighetene i Texas: Bare i Texas er det 300.000 mindreårige tvangsprostituterte på 11–17 år. De blir holdt som slaver av kartellene. Biden er USAs største hallik.

Det er utenkelig at ikke hans folk vet hva de gjør.

Texas har satt inn sine egne grensevakter fordi de føderale ikke får lov til å gjøre jobben. De stanser nå organisert smugling. En 17-åring blir tatt, han jobber for kartellene og setter seg til motverge. Med seg over Rio Grande har han en 45-årig fra El Salvador som har vært utvist tidligere for grov kriminalitet. Det er disse Biden importerer, og han gjør det med vitende og vilje.

Men Biden bekymrer seg for situasjonen på grensen til Polen. Politikk blir en vits.

President Joe Biden er bekymret over situasjonen på grensa mellom Hviterussland og Polen der tusenvis av flyktninger og migranter forsøker å ta seg inn i EU.

– Dette gir grunn til stor bekymring, sier Biden.

– Vi har kommunisert vår bekymring til Russland, og vi har kommunisert vår bekymring til Hviterussland, sier den amerikanske presidenten.

Russland er den fremste støttespilleren til Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko, som anklages for å sende flyktninger og migranter til grensene mot Polen, Litauen og Latvia, som hevn for sanksjoner EU har innført mot hans regime.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.