Migranter som forsøker å krysse grensen fra Hviterussland, vil bli stanset med alle nødvendige midler, også skytevåpen, advarer Ukraina.

Det sa Ukrainas innenriksminister Denys Monastyrkij i parlamentet fredag.

Han sa videre at de nå forbereder seg på at en stor gruppe migranter kan ta seg gjennom Hviterussland og til Ukraina, men at situasjonen på grensen foreløpig er under kontroll.

Tusener av migranter, de fleste fra Midtøsten, har forsøkt å komme seg fra Hviterussland og til EU i flere måneder, men både Polen, Latvia og Litauen har nektet dem inngang.

Ukraina, som grenser både til Hviterussland og Polen, frykter at migranter vil forsøke å krysse grensen til Ukraina for å ta seg videre inn i EU-land.

Polen brukte tåregass og avfyrte vannkanoner mot migranter som kastet stein og forsøkte å ta seg over grensen tidligere i uken.

EU mener at migrantkrisen er skapt av Hviterussland for å splitte EU og slå tilbake mot sanksjoner, mens enkelte land, deriblant Polen og Ukraina, skylder på Russland. Både den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko og Russlands Vladimir Putin har avvist anklagene.

I forrige uke opplyste Ukraina at de sender tusener av grensevakter og sikkerhetspersonell til grensen mot Hviterussland.

 


Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.