Piggtrådgjerde, 2000 soldater og unntakstilstand er ikke nok for å hindre migranter i å ta seg over grensen fra Hviterussland til Polen, nå vil Polen ta ytterligere grep for å stanse den store migrant-strømmen med å bygge mur.

– Antallet forsøk på å krysse grensen vokser, sier regjeringen i sin begrunnelse.

Muren er beregnet å koste 353 millioner euro å bygge, melder NTB, noe som tilsvarer 3.481 millioner norske kroner. Muren skal utrustes med bevegelsesdetektorer.

I august alene har tusenvis av migranter, primært fra Midtøsten og Afrika, forsøkt å ta seg inn i Europa via Hviterussland og Polen. EU og Polen mener Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko legger til rette for strømmen av migranter, som hevn for sanksjonene EU har innført mot landet.

Lovutkastet for den ny grensemuren skulle diskuteres i parlamentet onsdag.

«I utkastet står det blant annet at polakker ikke får komme nærmere enn 200 meter fra muren. Flere menneskerettighetsgrupper kritiserer både utkastet og regjeringens behandling av migranter og flyktninger», skriver NTB.

NTB skriver videre at «noen mener Polen hindrer migranter i å søke asyl og tvinger dem tilbake over til Hviterussland», fordi migrantene ikke får krysse grensen og må bo i provisoriske leire i ingenmannsland, samtidig som hjelpeorganisasjoner og journalister nektes adgang.

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.