Mer enn 500 000 afghanere har tatt seg ut av Afghanistan med Europa som mål, etter at Taliban tok over makten i fjor. Britiske etterretningseksperter har sendt advarsler til landets regjering, da mange av migrantene sikter seg inn på Storbritannia.

Innenriksminister Priti Patel kalte inn til hastemøte med Five Eyes Intelligence Alliance, en allianse som består av Storbritannia, Australia, Canada, New Zealand og USA, for å spore den store strømmen av migranter.

Patel forsøker også å skjerpe Storbritannias reaksjon på migranter som krysser kanalen, ved at grensestyrker reiser til ulike hoteller i Storbritannia for å samle migranter og flytte dem til oppbevaringssentre på militærbaser, melder Daily Mail.

Omkring 12.000 afghanske flyktninger bor for tiden på hoteller i Storbritannia.

Hæren jobber med å bygge leire som kan huse opp til 30 000 kanalmigranter. Håpet er at den mer spartanske innkvarteringen, i motsetning til komfortable hotellopphold, vil oppmuntre færre til å forsøke å krysse kanalen.

«Den afghanske situasjonen kommer til å skape alvorlige problemer i løpet av de kommende månedene hvis vi ikke får grep nå,» skal en regjeringskilde ha sagt.

Det er også økende bekymring når det gjelder Hviterusslands hybridkrig mot Europa, som aktivt henter migranter for å presse dem over grensene til Polen og Litauen. For Storbritannia er en stor del av problemet at migrantene som kommer seg inn via disse grensene til EU, kan ta seg fritt fram til Calais for å krysse kanalen.

Storbritannia har hatt store problemer med å hindre migranter i ta seg over kanalen og inn i landet. I fjor tok mer enn 28 000 migranter seg over til Storbritannia via Den engelske kanal, tre ganger så mange som i 2020.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.