Migranter i franske havnebyen Calais venter på en mulighet til å komme seg over til Storbritannia. Foto: Kjetil Elsebutangen / NTB.

Fire afghanske tenåringer som kom til Storbritannia i småbåter som asylsøkere, er arrestert i forbindelse med en voldtekt av en 15 år gammel jente i Dover.

Store antall migranter har kommet til Storbritannia i båter fra kysten av Frankrike, over Den engelske kanal. De fleste er unge menn og gutter, og mange av dem er fra Afghanistan.

Bare hittil i 2023 er det totale antallet migranter som har krysset Kanalen over 2000, ifølge det britiske innenriksministeriet. I fjor kom det mer enn 45.000.

Document har omtalt denne trafikken ved flere anledninger, se sak under.

I Storbritannia ser både myndighetene og befolkningen med bekymring på de mange migrantene som ankommer. Det er ikke uten grunn, kan Samnytt berette.

Avisen skriver at fire afghanske tenåringsgutter nylig ble arrestert som mistenkte etter en antatt voldtekt av en 15-årig jente i den britiske kystbyen Dover:

Dover är den stad många migranter som tar sig med båtar över Engelska kanalen, oftast från franska Calais, först kommer till på brittisk mark. Båttrafiken av migranter fortsätter vara omfattande även efter Brexit och nu skakas staden av ett våldtäktsfall.

Attacken skedde på en skola och involverade fyra afghanska pojkar i åldrarna 13-16 som kom som ”ensamkommande” i fjol.

Avisen fortsetter, og forteller at tre av tenåringene skal ha klemt jenta fast og holdt utkikk, mens den fjerde av dem voldtok henne:

I slutet av förra veckan greps en av pojkarna, 15 år gammal, misstänkt för våldtäkt och de tre andra, mellan 13 och 16 år, greps misstänkta för att ha underlättat attacken, skriver Samnytt.

Satt på frifot 

Tenåringsguttene ble ikke lenge i politiets forvaring:

En talesman för polisen säger att de ”utreder en rapport om ett sexualbrott som involverar en tonårsflicka och en tonårspojke i Dover på eftermiddagen måndagen den 6 februari 2023”. Man bekräftar också att de fyra pojkarna släppts mot borgen medan utredningarna fortsätter.

Samtlige av dem er nå tatt hånd av sosialtjenesten.

Les også:

Voldsom økning: 45.000 migranter krysset Den engelske kanal i fjor

Bestill fra Document:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp flere bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.