Skolejenter protesterer mot at de må gå på skole med voldtektsanklagede afghanske gutter. Foto fra Twitter

I Kent i England demonstrerte en gruppe unge jenter ved en skole denne uken. De protesterer mot at fire afghanere som er anklaget for å ha voldtatt en elev, får vende tilbake til skolen.

Storbritannia har tatt imot store antall migranter de seneste årene, de fleste av dem unge menn fra land i den tredje verden; afghanere utgjør en stor andel. Når myndighetene så prøver å integrere disse i en vanlig britisk hverdag, blant annet på skoler, er dette alt annet enn uproblematisk.

Document omtalte nylig at fire afghanske tenåringsgutter ble arrestert som mistenkte etter en antatt voldtekt av en 15-årig jente i den britiske kystbyen Dover (se sak under):

Attacken skedde på en skola och involverade fyra afghanska pojkar i åldrarna 13-16 som kom som ”ensamkommande” i fjol, skrev Samnytt om saken.

Til tross for at saken vakte oppsikt og sinne i lokalmiljøet, kan Fria Tider nå berette at de afghanske guttene raskt ble tatt inn i varmen igjen. De fikk vende tilbake til skolen, der de møtte jenta de er anklaget for å ha voldtatt.

Dette har fått unge jenter på skolen til å reagere kraftig. De finner seg ikke i å ha en slik situasjon i sin hverdag som elever.

Fria Tider skriver:

Tonårsflickor i England höll en demonstration utanför en skola i Kent på tisdagen. De protesterade mot att fyra afghaner som anklagas för att ha våldtagit en elev tillåtits komma tillbaka till skolan, skriver Remix News.

Den påstådda våldtäkten ska ha inträffat måndagen den 6 februari på Astor School i Dover.

Avisen rekapitulerer kort hva som opprinnelig skjedde:

Fyra asylsökare från Afghanistan ska ha hjälpts åt att våldta en flicka. Samtliga inblandade uppges vara elever på skolan.

Saken er mye omtalt på Twitter, som her:

 

Det viser seg at det er vanskelig å føre bevis mot de fire afghanerne, og dermed får de vende tilbake til skolen som om ingenting er hendt:

Enligt polisen saknas dock bevis för att brott begåtts, och afghanerna har fått komma tillbaka till skolan.

Detta har skapat stor oro och ilska bland flickorna på skolan, som vittnar om dagliga övergrepp. I tisdags samlades en grupp flickor utanför skolans entré för att protestera.

Jenta som skal være voldtatt, holder seg nå langt unna skolen, visstnok livredd for å møte afghanerne igjen:

I en video från demonstrationen får en av flickorna frågan om det påstådda offret har återvänt till skolan.

– Nej, för hon är rädd. Hon är traumatiserad. Vi är alla livrädda både för vår egen skull och för den här tjejens, säger hon.

– Ingen har tagit hänsyn till att pojkarna kommer att göra det igen. Skolans största bekymmer är att vi ska orsaka ett upplopp.

Enkelte politikere reagerer også på at ugne afghanskle gutter/menn uten videre plasseres i britiske skoler, sasammen med unge, lokale jenter:

Alex Phillips, politisk rådgivare för brexitpartiet Reform UK, kallar protesten för en «krutdurk».

– Vad har man gjort för att se till att män från andra kulturer anammar våra värderingar? frågar hon sig.

 

Les også: 

Asylsøkende afghanske ten­åringer mistenkt for voldtekt i Storbritannia

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.