Politi på åstedet for nok en forbrytelse i Sverige. Foto: Pontus Altin/TT / NTB

En tenåringsgutt av arabisk opphav er tiltalt for voldtekt og grov sextrakassering av tenåringsjenter i den lille, svenske byen Vetlanda i Småland.

Vetlanda regnes ikke blant de verste, såkalte utsatte svenske områdene. Men i dag er det knapt et eneste sted i Sverige som ikke rammes av den grove kriminaliteten som skyller over landet, ofte med innvandrere som gjerningsmenn.

Så sent som i mars i fjor omtalte Document et stygt terrorangrep utført av en afghaner i nettopp denne den smålandske byen.

Nå melder Fria Tider om at det er reist tiltale i en ny, stygg sak i Vetlanda. Denne gangen er det en ung gutt arabisk herkomst som har forgrepet seg på flere unge jenter, i ett av tilfellene skal det være snakk om fullbyrdet voldtekt av en 14-åring jente. Overgrepene skjedde på en skole.

Gjerningspersonen oppgis å være 16 år, mens det kan lees mellom linjene at aldersangivelsen kan være usikker. Det er ikke uvanlig at en del innvandrere ved ankomst til Vesten, lar seg registrere med lavere alder enn det som er riktig.

Document har ved flere anledninger omtalt tendensen til å oppgi feilaktig alder, blant annet her.

Fria Tider beretter om det som fant sted i Vetlanda:

 En elev från arabvärlden som uppges vara 16 år åtalas för att ha våldtagit en 14-årig flicka på Withalaskolan i Vetlanda. Han åtalas också för att ha sexuellt ofredat andra flickor på skolan, skriver avisen.

Hendelsen som nå kommer for retten, fant sted sist høst:

Enligt åtalat var det den 15 november 2021 som tonåringen höll fast den 14-åriga flickan i ett rum och sedan våldtog henne.

För dessa brott åtalas han för våldtäkt mot barn samt olaga frihetsberövande.

Fria Tider beskriver enkeltheter fra tiltalen:

Vid två tillfällen i september 2021 ska han också ha sexuellt ofredat två andra flickor, bland annat genom att ta på deras bröst och mellan benen.

Den åtalade 16-åringen nekar till brott.

Nettopp antallet voldtekter er svært høyt i Sverige. Document beskrev nylig den oppsiktsvekkende statistikken for slike  forbrytelser i vårt naboland:

Fria Tider beretter om tallene for 2021:

Totalt anmäldes 11.000 fall av sexuellt ofredande och 9.240 våldtäkter under förra året, enligt statistiken, skriver Fria Tider.

Avisen utdyper:

Anmälda brott om sexuellt ofredande ökade under 2021 till med 11 procent jämfört med 2020. Våldtäktsanmälningarna med kvinnor som offer ökade med 12 procent under samma tid, visar preliminär statistik från Brå.

Det er snakk om tusenvis av ofre og skjebner, hvert eneste år, mange vil bære med seg traumer resten av livet. Hendelsene i Vetlanda blir ytterligere noen små dråper i den dystre statistikken fra mangfoldets Sverige.

Les også:

Sverige: Knivterroristen i Vetlanda dømt til livstid

Bestill fra Document forlag i dag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.