Et rekordstort antall på 853 migranter krysset den engelske kanal i små båter på en enkelt dag denne uken, opplyste Storbritannias innenriksdepartement fredag.

Departementet sa at britiske myndigheter hadde reddet eller hentet opp minst 853 migranter i 25 separate hendelser onsdag.

Dette er mer enn det tidligere høyeste tallet på 828 satt i slutten av august, og er det høyeste tallet siden krisen begynte.

De siste tre årene har det vært en betydelig økning i migranters forsøk på å krysse kanalen, til tross for advarsler om farene i den travle skipsleia, der strømmen er sterk og temperaturene lave.

Ifølge en telling fra nyhetsbyrået PA har mer enn 21.000 migranter reist til Storbritannia i små båter siden begynnelsen av året – mer enn det dobbelte av tallet for hele fjoråret.

Krysningsforsøkene økte denne uka grunnet gunstig vær og god sikt, samt migranter som ønsker å komme seg over før vinteren.

Franske myndigheter sa at mer enn 400 mennesker ble reddet onsdag da flere fartøyer sank i kanalen. En mann druknet og en annen migrant ble meldt savnet.

Torsdag ble en migrant funnet død i en båt som skyllet opp på kysten nær Calais, med to andre passasjerer om bord som led av hypotermi.

Spørsmålet om å holde kontroll over innvandrere som ønsker å krysse kanalen, er en konstant kilde til gnisninger mellom Frankrike og Storbritannia.

Den britiske regjeringen presser gjennom ny lovgivning som i betydelig grad vil skjerpe straffene mot slik migrasjon, og innenriksminister Priti Patel sier at hun vurderer forskjellige grep for å avskrekke menneskesmuglere.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.