Over 1.000 mennesker krysset Den engelske kanal torsdag for å komme seg fra Frankrike til Storbritannia. Det er ny døgnrekord.

Britiske myndigheter kaller rekorden «uakseptabel.»

Minst 1.185 mennesker fordelt på 33 båter nådde fram til Storbritannia torsdag, bekreftet det britiske innenriksdepartementet fredag. Det er det høyeste antallet siden 853 mennesker krysset kanalen i løpet av et døgn tidligere i november.

Både franske og britiske grensemyndigheter brukte timevis på å avskjære båtene gjennom dagen. Likevel er tre mennesker fryktet omkommet etter at to kajakker ble funnet drivende langs kysten utenfor den franske byen Calais.

Mer enn 23.500 mennesker har kommet seg til Storbritannia ved å krysse kanalen hittil i år, ifølge tall fra nyhetsbyrået PA.

De siste ukene har det vært en markant økning i antall migranter som forsøker å ta seg sjøveien til Storbritannia før været blir kaldere.

Mandag og tirsdag ble over 200 mennesker reddet, to personer funnet omkommet og én person meldt savnet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.