Migranter i Calais, Frankrike, venter på en mulighet til å  å krysse Den engelske kanal. Foto: Kjetil Elsebutangen / NTB.

Over 45.000 migranter tok seg over Den engelske kanal til Storbritannia i 2022. Det er en formidabel vekst fra de ca. 28.500 som kom året før.

Migranttrafikken til Storbritannia via Den engelske kanal øker voldsomt. Situasjonen synes mer eller mindre ute av kontroll for britiske myndigheter.

Hele 45.000 migranter krysset kanalen i 2022, opp fra (det også høye tallet) 28.500 som kom året før. Det er enormt mange personer, i stor grad unge menn, som skal tas imot og ivaretas av myndighetene i landet.

Tallene kommer fra den britiske regjeringen, og NTB-DPA-AFP melder om saken på årets første dag.

Den siste overfarten i året som er gått, skjedde første juledag. Da la minst 90 migranter ut fra Frankrike og krysset kanalen i to båter. Det britiske forsvarsdepartementet registrerte ikke flere overfarter de seks resterende dagene i året, noe som trolig skyldtes at det var dårlig vær.

De aller fleste overfartene skjer i skrøpelige farkoster, og flere omkommer på reisen. Senest i desember druknet fire mennesker da båten de satt i, kantret i det iskalde vinterværet.

Men selv om migrant-tallet for 2022 er høyt, hadde faktisk det britiske innenriksdepartementet tidligere anslått at det ville komme enda flere, om lag 60.000, over kanalen i 2022.

Denne trafikken utgjør uansett en stor utfordring og belastning for et Storbritannina som allerede er tynget av høy innvandring, integreringsproblemer og massive sosiale kostnader knyttet til dette.

Lite tyder på at situasjonen vil bedres nevneverdig i 2023. På den franske siden av kanalen befinner det seg tusenvis av migranter som har til hensikt å legge ut på ferden over til Storbritannia.

Nye kommer stadig til fra land lenger sør i Europa, dit de først har ankommet etter overfart fra Afrika eller Asia.

Les også: 

Rishi Sunak: – Fornuftig å sende ulovlige migranter til Rwanda

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.