Migranter på vei til Storbritannia, lørdag 27. august 2022. Foto: Gareth Fuller/PA via AP

Antallet migranter som krysser Den engelske kanal, er mer enn fordoblet det siste året. Så langt i år har mer enn 25.000 ankommet Storbritannia.

Ifølge tall fra britiske myndigheter er det en helt formidabel strøm av migranter som kommer over kanalen.

NTB beretter at den britiske kystvakten lørdag tok opp 915 mennesker i 19 småbåter av. Det gjør at tallet på  mennesker har krysset den engelske kanalen hittil i år, nå har passert 25.000. Tallene er oppgitt av det britiske forsvarsdepartementet.

Tendensen er klart stigende. Bare hittil denne måneden har 8.747 personer blitt registrert i det de krysset kanalen. Det vil si at man ligger an til omkring 100.000 per år, om det fortsetter i et slikt tempo.

Rundt samme tidspunkt i fjor hadde litt over 11.300 mennesker dratt fra Frankrike til Storbritannia på tilsvarende måter, altså godt under halvparten av årets tall.

Denne nærmest enorme tilstrømningen av mennesker fra Afrika, Asia, Midtøsten og til dels Øst-Europa pågår mer eller mindre uten store medieoppslag, da den britiske pressen for tiden har mer enn nok med regjeringskaos, Ukraina, energikrise og inflasjon.

Les også: 

Migrantene strømmer inn i Storbritannia: 700 krysset kanalen på én og samme dag

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.