102 migranter ble reddet opp fra Den engelske kanal lørdag, mens de forsøkte å ta seg til England i skrøpelige båter, opplyser den franske marinen.

En første båt, som hadde 38 migranter om bord, havnet i vansker utenfor Boulogne-sur-Mer. De ble reddet opp av vannet og tatt til Frankrike, der de ble overgitt grensepolitiet, heter det i en uttalelse.

Ytterligere 60 migranter ble reddet utenfor Neufchâtel-Hardelot, 58 av dem ved hjelp av en taubåt, mens to andre ble plukket opp av en patruljebåt. Den samme båten hjalp også fire andre. Alle som ble reddet, er nå i sikkerhet, heter det videre i uttalelsen.

Siden slutten av 2018 har det vært en økning i antall ulovlige krysninger av Den engelske kanalen av migranter som forsøker å ta seg til Storbritannia. Dette til tross for at myndighetene advarer mot sterk strøm i vannet, lave temperaturer og vanskeligheter idet man tar seg inn i en av verdens travleste shippingruter.

Fra årsskiftet og fram til august registrerte franske myndigheter 12.148 krysninger eller forsøk på å krysse kanalen, nesten tre ganger så mange som i samme periode i fjor.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.