Migranter i gummibåt utenfor Spania. Arkivfoto

Franske og britiske maritime myndigheter har plukket opp over 40 migranter fra seks ulike båter i Den engelske kanal de siste dagene.

Fem nedslitte gummibåter med 40 migranter fra Irak, Iran og Afghanistan ble observert 1. juledag. Ytterligere en gummibåt med tre migranter ble avskåret tidlig onsdag morgen, opplyser britiske myndigheter.

– Beviser tyder på at det er organisert kriminell gjengaktivitet bak ulovlige forsøk på migrasjon i mindre båter over Den engelske kanal, sier en talsperson for britiske myndigheter.

– Vi samarbeider tett med franske myndigheter og politiet med å slå til mot disse gjengene, som utnytter sårbare folk og setter livene deres i fare, sier talspersonen videre.

Alle de 43 menneskene om bord i båtene var onsdag i Storbritannia, der de overleveres videre til «relevante krisetjenester eller myndigheter», sier en talsperson for den britiske kystvakta.

Siden oktober har det vært en kraftig økning i antallet migranter som forsøker å krysse kanalen fra Frankrike, selv om turen potensielt er livsfarlig grunnet stor trafikk, sterke undervannsstrømmer og iskalde temperaturer.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!