Migranter venter ved Calais på å hoppe på et tog gjennom tunnelen under Den engelske kanal. Foto: Peter Nicholls/Reuters/Scanpix

Mellom 18 og 20 migranter ble mandag hentet opp fra en småbåt som forsøkte å krysse Den engelske kanal fra Frankrike til England.

– En fiskebåt slo alarm rundt klokken 8 mandag morgen, opplyser franske myndigheter.

Den franske marinen, samt fransk politi og tollvesen rykket ut med både helikopter, slepebåt og speedbåter. Da de kom fram, var imidlertid båten allerede nådd den britiske kysten, hvor de ble plukket opp av en britisk båt.

Ifølge franske myndigheter var det trolig også barn om bord i den lille båten.

Over 500 mennesker forsøkte å krysse den trafikkerte kanalen i 2018, de aller fleste av de i løpet av årets to siste måneder, ifølge AFP.

Britiske myndigheter har betegnet den økende tilstrømningen av innvandrere som prøver å krysse Den engelske kanal i småbåter som svært alvorlig. Den engelske kanal er en av verdens travleste skipsruter, og ferden i småbåt fra det nordlige Frankrike anses derfor som svært risikabel.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂