Illustrasjonsfoto, juni 2020. 

64 migranter, blant dem flere barn, er i løpet av det siste døgnet reddet av franske skip mens de forsøkte å krysse Den engelske kanal til Storbritannia.

Lørdag ble 45 migranter hentet opp like utenfor den franske havnebyen Dunkerque. Flere var kraftig nedkjølt. Migrantene ble satt i land i Calais og tatt hånd om av grensepoliti.

Tidlig søndag reddet den franske grensevakten ytterligere 19 migranter, inkludert to barn, omtrent 18 kilometer sør for Boulogne-sur-Mer.

Stille vær skal ha ført til frykt blant franske redningsmannskaper om at flere migranter enn normalt ville forsøke å krysse Kanalen denne helgen.

Lørdag ble britiske og franske myndigheter enige om nye tiltak for å hindre migranter i å forsøke å krysse Den engelske kanal i småbåter. Blant annet skal man doble antallet politifolk som patruljerer langs strendene nord i Frankrike.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.