Den britiske innenriksministeren Priti Patel (i forgrunnen) har videomøte med Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin (på skjermen) lørdag. De to er enige om nye tiltak for å hindre at migranter krysser Den engelske kanal. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB

Britiske og franske myndigheter er blitt enige om nye tiltak for å hindre migranter i å forsøke å krysse Den engelske kanal i småbåter.

Antallet politifolk som patruljerer langs strendene nord i Frankrike skal dobles.

Den britiske innenriksministeren Priti Patel og den franske innenriksministeren Gérald Darmanin ble lørdag enige om styrkingen, som de håper kan bidra til å stanse menneskesmuglere. Avtalen omfatter også en satsing på overvåking med droner, radar og avansert kamerautstyr, opplyser den britiske regjeringen.

De to landene skal bruke 31,4 millioner euro på tiltakene, en sum som tilsvarer 330 millioner kroner.

Migranter har lenge tatt seg inn i Storbritannia via det nordlige Frankrike, gjerne om bord på ferger og lastebiler, og saken har vært et sårt punkt i forholdet mellom landene.

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.