Sjefen for det franske grensepolitiet, General Frantz Tavart, truet onsdag med å stoppe fransk politis arbeid med å hindre migranter som forsøker å krysse Den engelske kanal, dersom England ikke betaler 54 millioner britiske pund (635 millioner NOK).

– Vi vet at britene har truet med å kutte sin økonomiske støtte. Jeg er veldig klar. Hvis de slutter å betale for deres reservister, vil jeg trekke mine menn. For oss er det en form for utakknemlighet. Beviset for vår effektivitet er at smuglere nå prøver å krysse kanalen fra den belgiske kysten, til og med Somme. (Daily Mail)

I juli undertegnet Frankrike og Storbritannia en avtale om å doble antall politipatruljer på den franske kysten. Avtalen kom med en prislapp på 54 millioner pund (664 millioner norske kroner), i form av britisk støtte til Frankrike. Avtalen ble signert av den britiske innenriksministeren Priti Patel og hennes franske kollega, Gerald Darmanin. I henhold til avtalen skulle Frankrike doble antallet politi på de franske strendene.

Noen uker senere tok den britiske innenriksministeren Priti Patel en annen tone overfor en samling konservative parlamentsmedlemmer:

– Vi har ikke gitt dem en penny av pengene så langt, og Frankrike må ta seg sammen hvis de vil se kontanter.

Etter at britene tidligere i september også annonserte at de ville snu migrantbåter i kanalen for å sende dem tilbake til Frankrike, reagerte  hennes franske kollega: Frankrike ville ikke finne seg i noen praksis som stred imot maritime lover, eller noen finansiell utpresning.

After her remarks, and disclosure of a UK plan to turn around boats in the Channel, France’s interior minister Gerald Darmanin said his country would not accept ‘any practice contrary to maritime law, nor any financial blackmail’. (Daily Mail)

Så langt i år har mer enn 17000 migranter krysset kanalen, det er mer enn dobbelt så mange som i hele 2020.

‘We’ll pull out of Calais’: French general in charge of stopping Channel migrants heading to Britain threatens to withdraw his men if Priti Patel holds back funds 

Les også:

Storbritannia: Innvandring kan føre til at samfunnet bryter sammen

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.