Tirsdag ankom 287 migranter England i båt over den engelske kanal. Dermed har 8452 migranter ankommet England i båt, så langt i år. Årsrekorden ble satt samtidig med at Storbritannias nye migrasjonslov fikk flertall i Parlamentet. Loven vil kunne det gjøre det mulig med fire års fengsel for asylsøkere.

Den forrige årsrekorden med 8417 migranter over kanalen, ble satt i 2020.

Loven, kalt nasjonalitets- og grenseloven,  ble vedtatt med 366 mot 265 stemmer, tirsdag kveld. Den vil gi britisk grensepoliti rett til å snu migrantbåter som forsøker å krysse kanalen, om nødvendig med makt.

The bill, which passed its second reading in the Commons on Tuesday evening by 366 votes to 265, will give Border Force officers the powers to turn back migrant boats attempting to cross the Channel from France and use «reasonable force, if necessary».

Loven vil gjøre det mulig med opptil fire års fengsel for illegale asylsøkere, og menneskesmuglere vil kunne risikere livsvarig fengsel.

Prison sentences for those who enter the country without permission will increase from six months to four years and a maximum of life imprisonment for convicted people smugglers will be introduced under the legislation.

Labour-leder Sir Keir Starmer protesterte:

Responding to the vote, Labour leader Sir Keir Starmer said: «The Conservatives just voted to make it harder to give a safe haven to children fleeing violence and war. They should be ashamed.»

Som respons på avstemningsresultatet sa Labour-leder Sir Keir Starmer: – De konservative stemte nettopp for å gjøre det vanskeligere å gi en trygg frihavn for barn som flykter fra vold og krig. De burde skamme seg. (Sky News)

Ny avtale med Frankrike

Tirsdag ble det også, for andre gang i 2021, undertegnet en avtale mellom Frankrike og Storbritannia om å doble antall politipatruljer på den franske kysten. Avtalen kom med en prislapp på 54 millioner pund (664 millioner norske kroner), i form av britisk støtte til Frankrike.

Home Secretary Priti Patel and French Interior Minister Gerald Darmanin announced an agreement on Tuesday to more than double the number of police patrolling French beaches for the second time in a year to prevent illegal migration and stop small boats from departing France.

As part of the deal, the Government will give France #54 million to support its efforts to stop small boat crossings.

Den britiske innenriksministeren Priti Patel vil onsdag oppdatere Parlamentet på migranttrafikken over den engelske kanalen.

– Det britiske folket har fått nok av ulovlig migrasjon og utnyttelse av innvandrere av kriminelle gjenger. (ITV)

Number of migrants crossing the English Channel surpasses 2020 record (ITV)

MPs back new immigration bill which makes arriving in UK without permission a criminal offence (Sky News)

Nationality and Borders Bill (UK Parliament)

Les også:

Rekordmange migranter krysset den engelske kanal mandag

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.