Frankrikes innenriksminister Gerald Darmanin (midten) ankommer et møte om migrasjonssituasjonen. Foto: AP Photo/Rafael Yaghobzadeh

 

EUs grensebyrå Frontex skal fra 1. desember bistå i å overvåke kystlinjen langs Den engelske kanal for å stanse migranter i å ta seg over til Storbritannia.

Et Frontex-fly skal patruljere hele døgnet over et område som strekker seg fra Frankrike til Nederland, opplyser den franske innenriksministeren Gérald Darmanin søndag kveld.

Uttalelsen kommer etter et møte som Darmanin hadde søndag med innenriksministrene fra Frankrike, Tyskland, Nederland og Belgia.

Ministre møttes i havnebyen Calais i Frankrike for å diskutere hvordan de kan hindre migranter i å ta seg over til Storbritannia ved å krysse Den engelske kanal.

Møtet ble holdt uten at Storbritannia var invitert. Årsaken var at statsminister Boris Johnson har hisset på seg Frankrike ved å be landet hente tilbake alle migranter som tar seg til Storbritannia over Kanalen.

Etter søndagens møte sa Darmanin at Frankrike «ønsker å jobbe med våre britiske venner» for å finne en løsning på migrantkrisen.

Søndagens ministermøte skjedde få dager etter at 27 mennesker druknet i forsøket på krysse over fra Frankrike til England i en oppblåsbar båt.

Den britiske innenriksministeren Priti Patel har tidligere advart mot at mangel på samarbeid med Europa kan føre til enda verre tragedier i Kanalen i vinter.

Les også:

Frankrike fnyser av britisk forslag om avtale med EU om retur av migranter

Julegavetips! Du kjenner sikkert noen som bør lese den:

Kjøp Kents bok her!

Bestill høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.