Tusenvis av migranter forlater Frankrike om natten i gummibåter hver måned for å komme seg videre til Storbritannia. En ny migantleir med 3000 migranter har på nytt bygget seg opp i Grande-Synthe like utenfor Dunkirk. Her venter migrantene på å komme seg videre over Den engelske kanal i gummibåter. Leiren er blitt infiltrert av menneskesmuglere, sier politiet.

Flere enn 17.000 migranter er registrert etter at de kom seg over til den britiske kysten.
Fransk politi skjøt med gummikuler mot en gummibåt som åtte kurdiske migranter bar mot sjøen, melder Daily Mail. Gummibåten skulle frakte 40 migranter til Storbritannia. To av de kurdiske migrantene ble truffet av gummikulene. En brakk hånden og den andre fikk en brist i beinet.

De åtte nekter for å være menneskesmuglere.

En av de åtte som kaller seg Mohammed forteller sin versjon til Daily Mail:

«Det var åtte av oss som holdt båten nær stranden. Vi gjorde oss klar til å sjøsette for 40 personer som ville krysse over til ditt land (Storbritannia). Så kom det tre eller fire politimenn i en bil. En politimann skjøt Juanro Rasuli på kloss hold. Jeg husker ikke hvor mange ganger de skjøt gummikulene. Da politiet så oss ropte de at vi skulle stoppe. Vi stoppet og de skjøt fremdeles på oss. Så løp vi så fort vi kunne.»

24 år gamle Juanro Rasuli endte opp på sykehuset i Dunkirk. Han ønsket ikke å snakke med pressen.

Skytingen skal ha skjedd etter en høylytt krangel mellom kurderne og politiet som forsøkte å stanse dem fra å sjøsette båten. Den britiske innenriksministeren Priti Patel har truet med å holde igjen en betaling på rundt 650 millioner kroner til Frankrike dersom de ikke greier å redusere antallet migranter som illegalt tar seg over kanalen.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.