Migrantinvasjonen over Den engelske kanal vil ingen ende ta. Menneskesmuglere fyller opp gummibåt etter gummibåt med «flyktninger» som allerede befinner seg i det trygge landet Frankrike, men som vil videre til Storbritannia.

Frankrike later som om disse er umulig å finne fordi «kysten er så lang». De «greier ikke å oppdage» 1000 mennesker som hver dag tar seg over Kanalen. En håndfull droner kunne lett ha oppdaget dem i sanddynene. Eller britiske journalister som filmer dem i aksjon. Men altså ikke fransk politi.

Dette er selvfølgelig at for hver dag som går, reduseres Frankrikes mengde av illegale immigranter med 1000 stk. What’s not to like? Eller som de kanskje sier: Qu’est-ce qu’il ne faut pas aimer?

Britene på sin side forventer at deres regjering gjør noe for å stoppe invasjonen. Dette var en av hovedgrunnene til at de ville forlate EU. Og nå ser det ut til at Brexit ikke har gjort en døyt for å beskytte grensene. For det er fremdeles nesten umulig å stanse små gummibåter på humanitært vis etter at de har forlatt fransk farvann.

Hellas skyver en del av migrantene tilbake til Tyrkia, men det hører vi lite om. Vi vil helst ikke vite, det er ikke akkurat hyggelige nyheter. Vi har overlatt de vanskelige valgene til Øst-Europa, og selv greier vi ikke å stanse noe som helst.

Lederen for UK Border Force, Paul Lincoln, forlot sin stilling i forrige måned etter at Priti Patel sparket ham tidligere i år. Lincoln holdt en avskjedstale hvor han siterte rockestjernen Shane MacGowan fra The Pogues:

‘People are talking about immigration, emigration and the rest of the bloody thing. It’s all bloody crap.’

‘We’re all human beings, we’re all mammals, we’re all rocks, plants, rivers. Bloody borders are just such a pain in the bloody arse.’

Briter flest aner ikke hvem Paul Lincoln er. Men avskjedstalen viste at han ikke var den rette mannen til å inneha ansvaret for å beskytte Storbritannias grenser.

Det finnes fremdeles mange med slik innstilling – globalister og EU-tilhengere som ikke ville ha Brexit – i høyere offentlige stillinger. Man kommer ingen vei før disse er luket ut. Forhåpentlig finner man en som er mer egnet blant kandidatene til denne stillingen.

Paul Lincoln: ‘Bloody borders are just such a pain in the bloody arse.’

Boris Johnson kan ikke fortsette å lukke øynene for at det ankommer 1000 illegale migranter til landet hver dag. Det britiske folket ønsker ikke dette, og en statsminister som ignorerer folkets vilje, vil til slutt bli kastet.

Boris kan ikke lenger skylde på EU. Storbritannia er et selvstendig land med egne grenser, og hvis disse ikke kan beskyttes, er det britiske politiske lederes feil. Det er ikke slik at britene ikke legger merke til hva som foregår.

Storbritannia kan ikke forvente at Frankrike skal holde igjen disse migrantene som de ikke selv ønsker.

Løsningen er også en evig kamp: Båtene må snus og eskorteres tilbake til Frankrike, eventuelt til et tredjeland. Det er ingenting som effektivt stanser dem som allerede vil risikere livet for å nå sitt mål, så lenge grensen består av vann og alle kan søke om asyl så snart de er på «riktig» side.

Spiked   Daily Mail    Douglas Murray i The Sun

 

Dette er en viktig bok som du bør lese. Europa står midt oppe i problemstillingen:

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.